Kılıçdaroğlu: İstanbullunun temiz su içmesini istiyorsanız buraya müdahale edin


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı temaslarda bulunmak için Düzce'ye geldi. Kaynaşlı'da partililer tarafından karşılanan CHP lideri, İstanbul'a su sağlayan Melen Çayı'na 200 metre uzaklıkta kurulan katı atık bertaraf tesisine karşı eylem yapan köylülerle bir araya geldi.

Kadınları dinleyen Kılıçdaroğlu, vatandaşların çöpün kaldırılması, Melen'in kirlenmemesi ve İSKİ'nin üzerine düşen görevi yapması konusunda taleplerinin olduğunu kaydederek; "Az önce bir kadın arkadaşımız, 'Bir kedi, bir köpek zor duruma düştüğü zaman insanlar seferber olup onu kurtarmaya çalışıyorlar. Biz üç köyün sakinleri olarak burada çevreye verilen zarardan, kokudan, çocukların hastalıklarından baş edemiyoruz. Ama bizim kedi kadar değerimiz yok' dedi. Çöpün kaldırılması, Melen'in kirlenmemesi ve İSKİ'nin üzerine düşen görevi yapması konusunda talepleri var. Bu talepler en doğal insan hakkı talebidir. Uzun süredir burada köylü kadınların eylem yaptığını biliyordum. Milletvekili arkadaşımız Mahmut Tanal buraya geldi ve bir gece burada kaldı. Bana da buraya gelip kadınları dinlememiz gerektiğini söyledi. Biz de geldik ve konunun en kadar ciddi olduğunu gördük." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'a seslenen Kılıçdaroğlu, "Eğer 14- 15 milyon İstanbullunun temiz su içmesini istiyorsanız bu olaya müdahale edin. Çünkü sizin göreviniz ve yetkiniz de. Doğrudan müdahale edin ve bu sorunu çözün. Bu insanların babaları dedeleri burada, mezarları burada. Bu insanları başka bir yere götürmek ya da burada bu insanları kokuya mahkum ettirmek, bu insanların sağlığıyla oynamak doğru değil. 21'inci yüzyılın Türkiye'sine yakışmıyor. Ben buraya dertlerine derman olmaya geldim ve bu rezalet sona erene kadar bunun takipçisi olacağım." ifadelerini kullandı. CHP lideri daha sonra katı atık bertaraf tesisini gezdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: İstanbullunun temiz su içmesini istiyorsanız... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER