Kimse Yok Mu hakkındaki akıl almaz karara bir tepki de Cenevre'den

KYM’yi dünyadaki en iyi 100 yardım kuruluşu arasında kabul eden Global Geneva, derneğe yönelik algı operasyonuna tepki gösterdi. Hükümetin derneğe karşı saldırgan tutum izlediği belirtildi.

Kimse Yok Mu hakkındaki akıl almaz karara bir tepki de Cenevre'den

Kimse Yok Mu Derneği’ne (KYM) yönelik ‘terör örgütü’ soruşturmasına tüm dünyadan tepkiler geliyor. Cenevre merkezli think tank kuruluşu Global Geneva, derneğe destek verdi.

Global Geneva yöneticilerinden Jean Christophe Nothias şunları söyledi: “Son yıllarda Türk hükümetinin birkaç konudaki tavrı nedeniyle endişe duyuyoruz. Hükümet, Kimse Yok Mu’ya saldırgan bir tutum izlese de bizim Kimse Yok Mu’ya güvenimiz tam. Ama umut ederim ki Kimse Yok Mu, ‘Uslu çocuklar olmasını söyleyen dayanılmaz bir hükümet baskısından’ kurtulmak ve hayatta kalabilmek için Türkiye dışına taşınmak ve merkezini Cenevre’ye götürmek zorunda kalmaz.”

BAŞARISI ŞAŞIRTICI

Sivil toplum kuruluşlarını etkililik, yenilik ve sürdürülebilirlik gibi başlıklarda değerlendirmeye tabi tutan Global Geneva, 2014’te dünyadaki en iyi 100 yardım kuruluşu listesine Türkiye’den sadece Kimse Yok Mu Derneği’ni almıştı.

Nothias, “İlk yüz listesinde Türkiye’yi görmek bizi şaşırttı. Kime Yok Mu'nun puanına baktığımda şoke olmuştum çünkü inanılmaz derecede iyiydi. Bu skora inanamayıp yeniden incelemeye başladım. Kimse Yok Mu inanılmaz derecede modern geldi bana. Yaklaşım, eğitimlerin çokluğu ve organize ettiği aktivitelerin çeşitliliği bakımından yenilikçiydi. Tüm dünyada faaliyetler yürüten modern, kâr amacı gütmeyen bir organizasyondu” dedi.

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu hakkındaki akıl almaz karara bir tepki de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER