Kırgızistan'da "Cogorku Keneş" son kez toplandı


Kırgızistan'da, 4 Ekim'de yapılan genel seçimlerden sonra görevi sona eren parlamento (Cogorku Keneş) milletvekilleri son kez toplandı.

Cogorku Keneş Başkanı Asılbek Ceenbekov, Kırgızistan'ın 2010 senesinde parlamenter demokrasi yolunu seçtiğini hatırlatarak, "5. dönem milletvekilleri, ülkedeki zor siyasi ve toplumsal duruma rağmen, bir dizi önemli sorunları çözmeyi başarmıştır. Bunların en önemlisi, ülkeye barışı ve istikrarın gelmesine öncülük etmesidir." dedi.

Toplantıya katılan Kırgızistan Başbakanı Temir Sariyev de görevi sona eren parlamentonun yeni bir siyasi kültür oluşturduğunu kaydederek, "Artık parlamento tartışmalarının demokratik şekilde gerçekleştiği bir arenaya dönüşmüştür. Bu yüzden sokak mitingleri sona ermişti." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Farid Niyazov ise milletvekillerine Devlet Başkanı Almazbek Atambayev'in mesajını iletti. Cumhurbaşkanı mesajında, milletvekillerinin bazı tartışmalı ve aceleci kararlarına rağmen, tarihsel misyonunu yerine getirdiklerini belirtti. Atambayev, Cogorku Keneş'in 5. dönem milletvekillerinin 2010 senesi gibi Kırgızistan için çok zorlu bir dönemde kurulduğunu hatırlatarak, "Bu parlamento, ülkedeki Halk Devrimi'nden sonraki siyasi durumu istikrarlaştırmayı, bir ailenin elinde olan yönetim sonuçlarını ortadan kaldırmayı ve demokratik yolu seçmemizi başarmıştır." dedi.

Ayrıca, bugün Kırgızistan Merkez Seçim Komisyonu (MSK) tarafından, ülkede 4 Ekim'de gerçekleşen Genel Seçimlerin resmi sonuçları açıklandı.

Seçimde Sosyal Demokratlar Partisi (38 ), Respublika-Ata Curt ( 28), Kırgızistan (18), Önügüü-Progress (13), Bir Bol (12) ve Ata-Meken (11) milletvekili çıkarttı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kırgızistan'da "Cogorku Keneş" son kez toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER