İlçe Seçim Kurulu, AK Parti'nin afişlerinin toplatılmasına karar verdi


Afyonkarahisar Merkez İlçe Seçim Kurulu, AK Parti'nin yasada belirtilen yerler dışına asılan parti bayrak, afiş ve adaylara ait posterlerinin kaldırılması kararını verdi.

CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı'nın itirazı üzerine konuyu değerlendiren kurul, AK Parti'nin seçim bürosu ve parti dışında astığı 9 ayrı yerdeki afişlerinin kaldırılması talimatını verdi.

CHP'nin, AK Parti'nin seçim yasaklarını ihlal ettiğine dair geçtiğimiz hafta yaptığı itirazı değerlendiren kurul, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri Kanununa ve Yüksek Seçim Kurulu'nun ilgili maddeleri gereğince seçim yasaklarının ihlal edildiğine karar verdi. Kurul aldığı kararda, "Konut ve iş yeri olarak kullanılmayan binalar ile iskana açılmayan yada inşaat halindeki yapılara, siyasi partilere ve bağımsız adaylara ait bayrak, afiş veya poster gibi tanıtıcı malzemeler asılamaz ve yapıştırılamaz. Propaganda malzemelerinin asılı bulunduğu yerden kaldırılmasına ve gereğinin yapılması için Afyonkarahisar Valiliğine gönderilmesine oy birliğiyle karar verildi." ifadelerine yer verdi.

CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, bir hafta önce Merkez İlçe Seçim Kurulu'na AK Parti'nin seçim yasaklarına uymadığı yönünde itiraz dilekçesi verdiklerini, birçoğu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na ait olan bu broşürlere resimlere yapılan itirazın seçim kurulu tarafından kabul edildiğini ve kaldırılması talimatı verildiğini kaydetti.

DEMİRKIRAN: BU ŞEHİR SAHİPSİZ DEĞİL

Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Demirkırkan, AK Parti'nin hala hukuku hiçe sayarak kanunsuz işlerine devam ettiğini dile getirdi. Demirkırkan, "Tanıtım malzemelerinde Yüksek Seçim Kurulu'nun kullanamayacağını belirttiği ibarelere yer vermeye devam eden, tanıtım malzemelerinin kanunla belirlenen yerler dışında beğendiği her yere asmaya devam eden AKP zihniyeti hala bir hukuk devletinde yaşadığımızı bilmiyor sanırım. Yapılan çalışmalarda kanunun emrettiği kurallara uymaya davet ediyorum. Bu ülke ve bu şehir sahipsiz değildir, bu şehrin tek sahibi de onlar değildir. Bu şehrin her noktasında, taşında toprağında en az onlar kadar bizlerin de hakkı ve hukuku vardır."
CİHAN
<< Önceki Haber İlçe Seçim Kurulu, AK Parti'nin afişlerinin toplatılmasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER