Kırgızistan'da meclis başkanı seçildi


Kırgızistan Parlamentosu (Cogorku Keneş) bugünkü oturumunda meclis başkanını seçti. Meclis başkanlığına, parlamentodaki 4 partili koalisyonun önerdiği tek aday olan, Sosyal Demokratlar Partisi milletvekili Asılbek Ceenbekov seçildi. Gizli yapılan oylamaya 118 milletvekili katıldı. 114 milletvekili Ceenbekov'un adaylığına "evet" derken, 4'ü de "hayır" oy kullandı.

Seçildikten sonra söz alan Ceenbekov konuşmasında milletvekillerine desteklerinden dolayı teşekkür etti. Asılbek Ceenbekov, bir önceki dönemde de meclis başkanlığı görevini yapmıştı.

Kırgızistan'da 4 Ekim'de gerçekleşen milletvekili seçimlerde, 120 sandalyeli Cogorku Keneş'e 6 parti girmeye hak kazanmıştı. Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in kurucusu olduğu Sosyal Demokratlar Partisi 38, ana muhalefet Respublika-Ata Curt Partisi 28, Kırgızistan Partisi 18, Önügüü-Progress Partisi 13, Bir Bol Partisi 12 ve Ata-Meken Partisi 11 milletvekili çıkarmıştı. Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, seçimde en fazla oy alan Sosyal Demokratlar Partisi Grup Başkanı Çınıbay Tursunbekov'u hükümeti kurmakla görevlendirmişti. Bu çerçevede Sosyal Demokratlar Partisi, Önügüü-Progress, Kırgızistan ve Ata-Meken partileri koalisyon hükümeti için anlaştı. Respublika-Ata Curt ve Bir Bol partileri ise muhalefette kalmayı tercih etmişti
CİHAN
<< Önceki Haber Kırgızistan'da meclis başkanı seçildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER