Kırım'da 30 Türk yatırım projesi donduruldu


Kırım Başbakan Yardımcısı Ruslan Balbek, Kırım Cumhuriyeti topraklarında gerçekleştirilmesi planlanan 30 Türk yatırım projesinin hükümet tarafından dondurulduğunu açıkladı.

Balbek açıklamasında, "Türkiye'nin Rus jetine 'hain' müdahalesinin ardından büyümeyle ilgili geleceğe yönelik bir şey söylemek için erken. Yaklaşık 30 Türk yatırım projesinin tarafımızca dondurulması kararı alınmıştır" dedi.

Kırım halkının Rus jetinin düşürülmesini kınadığını ve büyük bir acı içinde olduğunu ifade eden Balbek, "Türkiye'nin gizlice planlanmış 'hain' tavrına cevap vermede sorumlu başkumandanı ve devlet başkanımızı tüm Rusya halkı gibi Kırımlılar da desteklemektedir. Devletimizin güvenliği ve vatanımızın onuruyla ilgili tüm meseleler her bir Rusya Federasyonu vatandaşı için en yüksek değerdir." şeklinde konuştu.

Rus uçağının düşürülmesinden hemen sonra Kırım Başbakanı Sergey Aksenov, Kırım ve Türkiye arasındaki feribot iletişiminin ve iş bağlantılarının zarar göreceğini açıklamıştı. Aksenov, Kırım halkına Türk ürünlerini boykot etme ve Türkiye topraklarında tatil yapmama çağrısında bulunmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kırım'da 30 Türk yatırım projesi donduruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER