Kırşehir Cacabey Meydanı'nda 1 Mayıs'a coşkulu kutlama


Kırşehir'de Cacabey Meydanı'nda toplanan TKP, EMEP, KESK, HDP, Şeker-İş Sendikası, Eğitim-Sen grupları geniş güvenlik önlemleri altında 1 Mayıs coşkusu yaşadı.

Yerel sanatçıların da sahne aldığı kutlamada Eğitim-Sen Merkez Kurulu adına konuşan Eğitim-Sen Kırşehir Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü, Osman Batı yaptığı konuşmada 1 Mayıs'tan beklentilerini ve taleplerini dile getirdi.
Osman Batı yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "1 Mayıs, yıllardır tüm dünyada ve Türkiye`de işçi sınıfının ve ezilen halkların eşitlik-özgürlük-kardeşlik ve insanca bir yaşam talepleriyle harekete geçtiği, mücadele kararlılığını alanlara yansıttığı bir gün olarak kutlanıyor. Siyasi iktidar, işçiler, kamu emekçileri, emekliler, toplumun ezilen, dışlanan, yok sayılan, ötekileştirilen tüm kesimlerinin giderek artan ve acil çözüm bekleyen sorunlarını geri plana iterken, karşısına çıkan her fırsatta toplumu ayrıştırma ve kutuplaştırma politikasını sürdürüyor. İşçi ve emekçiler yapay ayrımlar üzerinden birbirine karşı kışkırtılıp düzen güçlerinin etkisine girmeleri hedeflenirken, onların kendi sınıf çıkarları etrafında birleşmeleri ve birlikte mücadele etmeleri fiilen engelleniyor."
Kırşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından geniş güvenlik önlemlerinin alındığı 1 Mayıs kutlamaları olaysız bir şekilde sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kırşehir Cacabey Meydanı'nda 1 Mayıs'a coşkulu kutlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER