Kırşehir Cacabey Meydanı'nda terör saldırıları protestosuna izin çıkmadı


Kırşehir'de Ankara'da meydana gelen terör saldırılarına yönelik yapılmak istenilen protestolara izin çıkmadı.
Sabah saatlerinde gruplar, Cacabey Meydanı'nda toplantı düzenlemek istedi. Emniyet yetkileri buna izin vermedi. Gruplar, yaptıkları eylemin anayasal hak olduğunu iddia ederken, emniyet yetkilileri de Cacabey Meydanı'nın gösteri ve toplantılara karşı Kırşehir Valiliği tarafından izin verilmediğini yapacakları anma eylemini KESK'e bağlı Eğitim-Sen binası önünde gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Bunun üzerine gruptakiler, Cacabey Meydanı'ndan Şehit Bekir Korkmaz Caddesi üzerindeki Eğitim Sen Kırşehir Temsilciliği önündeki binaya doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti ve gruplar burada toplanarak basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Kırşehir İl Temsilcisi Gürdoğan Aydın, Ankara'daki terör saldırılarının failleri bulunması ve hesap vermesini sağlanıncaya kadar susmayacaklarını söyledi.

Basın açıklamasının ardından, Ankara'daki Barış Mitingi'nde yaşanan patlama sonrası iki günlük grev ve üç günlük yasın bugün itibari ile sona erdiği ve grupların normal hayatlarına dönmeleri çağrısı yapıldı.

Şehit Bekir Korkmaz Caddesi üzerindeki Eğitim Sen Kırşehir Temsilciliği binası önündeki gruplar, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kırşehir Cacabey Meydanı'nda terör saldırıları protestosuna... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER