Kırşehir'de polisin dikkati telefon dolandırıcılığını önledi


Kırşehir'de, telefonda kendini başsavcı olarak tanıtan kişinin hesabına, biriktirdiği 22 bin Euro'yu yatırmak isteyen ev kadınına Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekipleri son anda engel oldu.

Alınan bilgiye göre, telefonda kendisini başsavcı olarak tanıtarak, Kırşehir Aşık Paşa Mahallesi'nde yaşayan Türkan T.'ye(57), bankada bulunan hesabının terör örgütlerinin eline geçtiğini bu nedenle parasına el konulacağını söyledi.

Türkan T.'nin hesabındaki parayı kurtarabileceğini söyleyen telefon dolandırıcısı, verdiği hesap numarasına paranın tamamını yatırmasını istedi. Bunun üzerine telaşa kapılan Türkan T., kent merkezindeki bir bankadan 22 bin Euro parasının tamamını çekti.

Olayın gerçekleştiği banka yakınında bulunan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü polis ekipleri, telefonla konuşarak elinde bir paketle yürüyen ev kadının durumundan şüphelenerek yardımcı olmak istedi. Polis ekiplerine yaşadıklarını anlatan Türkan T., telefon dolandırıcılarının ağına düştüğünü fark etti ve polis ekiplerinin bilgilendirmesi ile telefon dolandırıcısının verdiği hesaba para yatırması engellendi.

Polis ekiplerinin telefon dolandırıcısı zanlıyı yakalamak için çalışma başlattığı öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Kırşehir'de polisin dikkati telefon dolandırıcılığını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER