Kırşehir'deki depremi Kayserililer de hissetti


Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesine bağlı Hacıduraklı köyü merkez üssü olan 5 büyüklüğündeki depremi Kayserililer de hissetti. Saat 19.40'da meydana gelen deprem, Kayseri merkez Meliekgazi ilçesi Esenyurt Mahallesi'ndeki yüksek katlı binalarda oturanları korkuttu.

Kırşehir'de peşe peşe 5 ayrı deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi, Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesine bağlı Hacıduraklı köyü merkez üssü olan depremin en büyüğü 4.9 şiddetinde ölçüldü. Kırşehir merkezli ilk deprem saat 19.26'da meydana geldi. Yerin 5 kilometrelik derinliğinde oluşan depremin şiddeti 3.7 ölçüldü. İkinci depremde yine 5 kilometrelik derinlikte Hacıduraklı köyü merkez üssü olarak saat 19.33'de meydana gelen deprem 2.7 şiddetinde ölçüldü. Üçüncü deprem ise saat 19.40'da yerin 3.7 kilometre derinliğinde 4.9 şiddetinde meydana geldi.

Son deprem Kayseri merkez ilçelerinden Melikgazi'nin bazı mahallerinde de hissedildi. Erciyes Dağı'nın eteklerine yakın olan Esenyurt Mahallesi'nde 8 katlı bir binanın 6'ıncı katında oturan Ahmet Yeşiltaş isimli vatandaş, saat 19.40 sıralarında deprem meydana geldiğini ve evdeki bazı eşyaların sallandığını söyledi. Kanepenin saniyeler içerisinde hareket ettiğine şahit olduklarını ve kısa süreli endişe yaşadıklarını anlattı.

Bu depremin ardından ise yine Kırşehir ilçesine bağlı Çiçekdağı'nın Harmanpınar köyünde saat 19.53'de 2.3, Hacıduraklı köyünde 3.2 şiddetinde iki deprem daha meydana geldi. CİHAN
<< Önceki Haber Kırşehir'deki depremi Kayserililer de hissetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER