Kırşehir'den Türkmenlere 12 TIR daha yardım malzemesi yola çıktı


Kırşehir'de Bayırbucak Türkmenleri için toplanan 12 TIR gıda ve ihtiyaç malzemesi, Ahi duasıyla yapılan törenle yola çıktı. 12 TIR kamyonundan oluşan yardım malzemesi konvoyuna kent merkezinden çıkışına kadar Vali Necati Şentürk de makam aracıyla eşlik etti.

Kırşehir Valiliği önünde düzenlenen törende konuşan Vali Necati Şentürk, Bayır-Bucak Türkmenleri için gerçekleştirilen yardım kampanyasına Ahi Evran diyarı Kırşehir'den her kesimin destek verdiğini söyledi.

Başlatılan yardım kampanyası süresince daha önce de 20 TIR yardım malzemesinin bölgeye gönderildiğini hatırlatan Vali Şentürk, bugün de 12 TIR yardım malzemesinin yola çıkarıldığını ve toplam 32 TIR yardım malzemesinin Bayırbucak Türkmenlerine gönderildiğini ifade etti.

Şu ana kadar toplanan yardım malzemelerin tamamının Türk Kızılayı'na teslim edildiğini belirten Vali Şentürk, konuşmasında şunları söyledi: "Bugüne kadar sivil toplum örgütleri 4 TIR yardım malzemesi gönderdi. Biz de şubat ayında ayrı ayrı 7 ve 9 TIR gönderdik. Muhtelif yaşam malzemeleri ve gıda malzemeleri toplandı. Bugün 12 TIR yola çıkaracağız. Allah yollarını açık etsin. Bunun içerisinde 2 TIR'da 250 bin konserve var. Oradaki mücahitlerimizin istediği gıda malzemeleri, 2 TIR su var. Çocuklara 11 bin 500 paket çocuk bezi gönderiyoruz. Yaklaşık 600 bin liralık gıda malzemesi var. Önceki ve şimdiki gönderdiklerimizle yaklaşık 2 milyon liralık yardım malzemelerini ulaştırmış olacağız. Kırşehir'e, Ahi Evran'ın memleketinin insanlarına da bu yakışırdı."
CİHAN
<< Önceki Haber Kırşehir'den Türkmenlere 12 TIR daha yardım malzemesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER