'Kırşehir olayları'nın dava dosyaları birleştirildi


Kırşehir'de, 8 Eylül 2015 tarihinde düzenlenen 'teröre lanet' yürüyüşü sonrasında çıkan olaylarla ilgili, duruşması devam eden dava dosyalarının birleştirilmesine karar verildi.

Kırşehir 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde duruşmaları devam eden davalardan, HDP il başkanlığının taşlanması, çay ocağı ve Terme Caddesindeki tatlı salonunu şubesinin tahrip edilmesi ile ilgili dava dosyaları, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden kitabevi dosyasıyla birleştirilmesi talebiyle Yargıtay'a gönderilmişti.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, talep edilen 3 dosyadan 2'sine karar verdi. Çay ocağının tahrip edilmesiyle ilgili dosyaya birleştirme kararı verilerek Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi ve burada birleşti. Terme Caddesi'nde bulunan tatlı salonunun şubesiyle ilgili dosya hakkında da birleştirme kararı verildi.

Alınan bilgilere göre, 3. dava dosyası olan, HDP Kırşehir İl Başkanlığı'nın taşlanmasıyla ilgili dava dosyasının ise postaya verildiği öğrenildi. Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaşması sonucu, bu dosya hakkında da birleştirme kararı verilmesi bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber 'Kırşehir olayları'nın dava dosyaları birleştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER