Kışın bastırdığı Avusturya'da hiçbir mülteci çadırlarda bırakılmadı


Kış şartlarının ağırlaştığı ve hava sıcaklıklarının geceleri eksi 10'ları bulduğu Avusturya'da çadırlarda herhangi bir mültecinin kalmadığı bildirildi.

Avusturya İçişleri Bakanlığı tarafından devlet haber ajansı APA üzerinden yapılan bilgilendirmeye göre Avusturya'da şu an geçici çadırlarda kalan hiçbir mülteci bulunmuyor. Bakanlık sözcüsü tarafından yapılan açıklamada sadece Traiskirchen kasabasında bir çadırın açık tutulduğu, onun da günübirlik kullanıldığı ve bunun bir istisna olduğu ifade edildi. Açıklamada Avusturya'nın dokuz eyaletine dağıtılan seksen bin civarındaki mültecinin hepsinin mülteci yurtlarına yerleştirildiği kaydedildi.

Öte yandan mülteci akınının en önemli durağı olan Avusturya'da iltica taleplerinin baharla birlikte devam etmesi bekleniyor. Şu an itibariyle Avrupa'ya sığındığı ifade edilen yaklaşık 1 milyon mülteciden 86 bini Avusturya'da kalmaya karar verdi. İçişleri Bakanı Mikl-Leitner, mülteci akınının gelecek yılda da devam edeceğini ve 2016 sonu itibariyle ortalama 120 bin kişinin Avusturya'ya iltica talebinde bulunacağını tahmin ediyor. Österreich gazetesine konuşan makan, iltica taleplerini azaltabilmek için sertleştirilmiş iltica yasasından yana olduğunu da tekrarladı.

Mültecilerin Avusturya'ya yükünün yıllık 1 milyar Euro'yu bulacağını ifade eden Bakan Mikl-Leitner, Avrupa Birliği'nin sınırlarını daha da güvenli bir şekilde denetlemesi gerektiğini söyledi. Avusturya olarak sınır kontrollerini daha da düzenli hale getireceklerini vurgulayan İçişleri Bakanı Mikl-Leitner,, Ocak ayı içerisinde gerçekleşecek bakanlar kurulu toplantısında konuyu yeniden masaya yatıracaklarını ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Kışın bastırdığı Avusturya'da hiçbir mülteci çadırlarda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER