Koalisyon güçleri Yemen'de ateşkes ilan etti


Suudi Arabistan'ın öncülüğünde Yemen'de eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ve Husilere karşı savaşan koalisyon güçleri ateşkes ilan etti.

Koalisyon Güçleri Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, ateşkesin bugün öğle saatlerinde başlayacağı ve 7 gün devam edeceği belirtildi. Açıklamada, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'e bir mektup gönderdiği belirtildi. Mektupta Hadi'nin, Yemen hükümetinin 15 Aralık'tan itibaren 7 günlük bir süre için ateşkes kararı ilan etmeye karar verdiğini, Kral Selman'dan bunu Koalisyonun Güçleri Komutanlığı'na bildirmesini istediği ifade edildi.

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'nin, mektubunda, ateşkes kararının taraflar arasında başlayan görüşmeler için alındığını ve karşı tarafın (Husi ve Ali Abdullah Salih taraftarları) ateşkes kararına sadık kalmaları halinde uzatılabileceğini söylediği belirtildi.

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon, Yemen'de Mart 2015'ten bu yana İran destekli Şii Husilere karşı operasyon yürütüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Koalisyon güçleri Yemen'de ateşkes ilan etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER