Koç'tan 51,3 milyar lira gelir

Koç'tan 51,3 milyar lira gelir

Koç Holding, 9 ayda 51,3 milyar lira gelir elde etti. Faaliyet karı 3,1 milyar lira net karı 2,2 milyar lira olan holdingin CEO'su Levent Çakıroğlu, "9 ayda ekonomide durgunluğa rağmen ülkemize güvenimiz, yatırımlarımız ve risk yönetimi anlayışımız ile büyümeye devam ettik. Gururla ifade edeyim ki gerek üretim gerek ihracat bakımından çok önemli rol oynadığı otomotiv, dayanıklı tüketim ve enerji sektörlerinde güçlü büyüme ekonominin itici gücü oldu. İleride ülkemizin büyümesine ve kalkınmasına katkı sunarken, dünyada rekabet gücümüzü arttıracak, inovasyon ve teknik odaklı yatırımlarımıza devam edeceğiz." dedi.

Şirketlerinin otomotiv alanında başarılı olduğunu anlatan Çakıroğlu, "Türkiye'de otomotiv sektörü yüzde 39 büyürken, holdingimizin ana faaliyet alanlarından ticari taşıtlarda sektörel büyüme yüzde 44 oldu. 9 ayda şirketlerimiz otomotiv sektörünün itici gücü olarak toplam üretimin yüzde 45'ini, toplam ihracatın yüzde 43'ünü karşıladı." açıklamalarında bulundu.

Çakıroğlu, Avrupa'da olumlu duruma uyumlu olarak Türkiye otomotiv ihracat adedinin yüzde 8; Koç şirketlerinden Ford ve Tofaş'ın toplam ihracat adedinin yüzde 27 arttığını belirtti.

Levent Çakıroğlu şöyle devam etti:

"Otomotiv sektöründe 9 ayda önemli ilerlemelerden biri de Eylül ayında Tofaş'ın yeni kompakt sedan modeli Egea'nın üretimine başlanması oldu. Tofaş, bu ürün ile Ar-Ge alanında dünya çapında bir oyuncu olduğunu yeniden kanıtladı. Sedan modelle aynı platformda üretilecek ve çoğunlukla ihraç edilecek hatchback modelinin 2016 ilk 6 ayında, station wagon modelinin ise 2016 9 ayında devreye girmesi için de yatırımlara devam ediyoruz."

Çakıroğlu, dayanıklı tüketim ürünlerine de ilginin arttığına işaret etti ve Arçelik, Beko markalarının ilgi gördüğünü bildirdi.

Koç CEO'su, holdingin bünyesinde bulunan Tüpraş'ın yeni yatırımları ile yerli üretimi arttırdığına temas etti.

Levent Çakıroğlu, Yapı Kredi'nin ise yatırımlarına devam ettiğini, kredi ve mevduatlarını arttırdığını dile getirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Koç'tan 51,3 milyar lira gelir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER