'Okuyoruz, Araştırıyoruz, Geziyoruz' projesi gençlere yeni ufuklar açacak

'Okuyoruz, Araştırıyoruz, Geziyoruz' projesi gençlere yeni ufuklar açacak

Bafra Yedi İklim Kültür Sanat Eğitim Bilim ve Yardımlaşma Derneği'nin 'Okuyoruz, Araştırıyoruz, Geziyoruz' projesi gençlere yeni ufuklar açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Dernek Başkanı Eğitimci-Yazar Recep Şen proje hakkında açıklamalarda bulundu.
Şen, şu bilgileri paylaştı: "İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından kabul edilen ve desteklenmesi uygun görülen 'Okuyoruz, Araştırıyoruz, Geziyoruz' adlı projemizi 14 Eylül 2015 tarihi itibariyle uygulama safhasına geçirdik. Dernek olarak uzun süreden beri bu proje üzerinde kafa yoruyorduk, çok şükür projemiz hayata geçti, uygulamaya devam ediyoruz. Projemizi altı aylık bir zaman diliminde aşama aşama uygulayacağız. Peki projemizde neler var? Beş ay süresince okuma, çeşitli eğitim ve seminerler var, bunun yanında spor müsabakası, ilçemiz içinde geziler, sinemaya gidilmesi ve Edirne Bursa Çanakkale gezilerimiz var.

Kaymakamlığımızdan alınan olurla işbirliği yaptığımız Bafra Kanberli-İlyaslı Ortaokulu 5, 6, 7 ve 8.sınıf öğrencileri arasından kırsal kesimde okuyan otuz öğrenci seçtik. Bu öğrencilerin dışında farklı okullarda okuyan lise ve üniversite düzeyindeki gençlerden de on kişi seçtik. Toplam kırk çocuğumuz var bu projede. Projeye seçilen öğrenciler ayda iki kitap okumak üzere beş ay süresince Türk Edebiyatının seçkin eserlerinden oluşan on kitap okuyacaklar. Okudukları bu kitapların yanında onlara proje kapsamında on kitap daha hediye olarak vereceğiz. Böylece yirmi kitaplık minik bir kütüphane oluşturacaklar kendilerine. Ayrıca Medya Okur Yazarlığı ile Milli Kültür ve Tarih Eğitimi alacaklar. Yine beş ay boyunca değişik konularda her ay bir seminerimiz olacak. Masa tenisi müsabakamız var. Proje bu şekilde devam ederken Bafra Huzurevi, şehitliğimiz ziyaret edilecek. Projedeki çocuklarımız kırsal kesimde yaşadıkları için onları dernek olarak sinemayla tanıştırmak istiyoruz, birlikte onlarla sinemada film izleyeceğiz.

Projemizin en önemli kısmı ise beş ay boyunca okuyup araştıran bu çocuklarımızla üç günlük Edirne-Bursa-Çanakkale gezisi yapacağız. Fotoğraf makineleriyle gezdikleri yerlerde fotoğraflar çekecekler, notlar tutacaklar. Gezimizin bitiminde inşallah çektikleri bu fotoğraflardan en iyilerini seçerek bir Çanakkale Fotoğrafları Sergisi düzenleyeceğiz. Kapanış töreninde ise çocuklarımızın hediye kitaplarını vereceğiz.Samsun Bafra Yedi İklim Kültür Sanat Eğitim Bilim ve Yardımlaşma Derneği olarak gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmak istiyoruz. Amacımız onlarda milli kültürümüz noktasında bir farkındalık oluşturmak, kitaba karşı ilgi uyandırarak okuma alışkanlığı kazandırmak. Kuru kuruya tarih anlatmak yerine yapacağımız geziyle tarihi olayları yerinde görme, yaşama ve öğrenmelerini sağlamak; kısacası onlara milli tarih bilinci kazandırmak istiyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber 'Okuyoruz, Araştırıyoruz, Geziyoruz' projesi gençlere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER