Koç ve Sabancı üniversiteleri dünyanın en iyi ilk 10'u arasında


İngiltere'de yükseköğrenimle ilgili yayınlanan Times Higher Education (THE) isimli dergi, dünya genelinde küçük çapta üniversiteler arasından en iyi ilk 10 üniversiteyi belirledi. Sıralamada Türkiye'den Koç ve Sabancı üniversiteleri yer alıyor.

İngiliz Times Higher Education dergisinin bu yıl ilk kez yayımladığı listede, dünya genelinde küçük çapta üniversiteler arasından en iyi ilk 10 üniversitenin listesi açıklandı. Listede Türkiye'den Koç Üniversitesi 8'inci sırada yer alırken, Sabancı Üniversitesi de 10'uncu sırada bulunuyor.

Dergide listeyi oluşturan editörler arasında bulunan Phil Baty, öğrencilerin genelde büyük üniversiteleri tercih ettiğini ancak küçük çaplı üniversitelerde verilen eğitimle, öğrencilerin özellikle önemli akademisyenlerle birebir eğitim fırsatı yakaladığına dikkat çekti. Baty, Koç ve Sabancı üniversitelerine yönelik ise "Belirlenen sıralamada Türk üniversiteler ülkelerini çok iyi temsil ediyor. Küçük çaplı üniversiteler olarak dünya standartlarında eğitim verdiklerini bu şekilde göstermiş oldular." şeklinde konuştu.

Sıralama oluşturulurken toplamda 5 binden az öğrencisi olan ve 4 veya daha fazla bilim dalına ilişkin eğitim veren üniversitelerin değerlendirildiği belirtildi. Ayrıca sıralamayı belirleyen kriterler arasında eğitim kalitesi, uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi sayıları ve üniversitelerin araştırmalara ayırdığı finansal destek gibi unsurlar yer alıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Koç ve Sabancı üniversiteleri dünyanın en iyi ilk 10'u... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER