Kocamaz, Tarsus'taki mezbahaneyi denetledi

Kocamaz, Tarsus'taki mezbahaneyi denetledi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, alınan bir ihbar üzerine bazı eksiklikler bulunduğu öne sürülen Tarsus'taki mezbahaneye baskın gibi denetim yaptı.
Çalışmaları ve hijyen ortamını yerinde inceleyen Kocamaz, kesim yapılacak mezbahanenin kesim usullerine uygun olup olmadığına baktı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Mezbahası'nda birtakım eksiklikleri tespit ettiklerini ifade eden Kocamaz, soruşturma başlatıldığını kaydetti. İnsan sağlığını göz ardı edecek hiçbir faaliyete göz açtırmayacaklarını, gereken koşulların sağlanması adına her türlü denetimin ve çalışmanın yapılacağını ifade eden Başkan Kocamaz, "Tarsus Mezbahası ile ilgili aldığımız bir ihbar üzerine denetim çalışması başlattık ve yapılan bu denetim neticesinde de bazı eksiklikler olduğunu tespit ettik. Bunlarla ilgili soruşturmayı başlatmış bulunuyoruz. Teftiş Kurulumuz çalışmalarını sürdürüyor. Buna paralel olarak savcılık da bir inceleme başlattı. Zannediyorum önümüzdeki günlerde bu inceleme neticelenecek." diye konuştu.

"HATA YAPANIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ"

Hata yapan her kim olursa olsun kesinlikle gözünün yaşına bakmayacaklarını vurgulayan Kocamaz, "İnsanın olduğu yerde her zaman hatalar olabilir ama önemli olan bu hatalara, yanlışlara göz yumulup yumulmadığıdır." dedi. Kesim yapılacak mezbahaların hijyen ve kesim usullerine uygun olup olmadığı konusunda hassas davrandıklarını ve eksiklik tespit edildiği takdirde gerekli müdahalelerin yapılacağını vurgulayan Kocamaz şöyle devam etti: "20 yıllık Tarsus ve 1,5 yıllık Mersin'deki görevimiz esnasında görev verdiğimiz insan her kim olursa olsun yapacağı her yanlışın üzerine gideriz. Eğer sübuta ermiş bir şey varsa o ilgililer de cezalarını gerek idari gerekse de yargı marifetiyle çeker. Bugün buraya geliş nedenimiz Tarsus Mezbahanesini yerinde inceleyip, yapılan çalışmaları ve hijyen ortamını denetlemek. Yapılacak kesime hazırlanmış mezbahayı özellikle görmek ve mezbahada eksiklikler olup olmadığını tespit etmek istedik."

Veterinerlerin hayvan muayenesinde, kontrolünde ve kesim esnasında titiz davranmaları ve yanlış yapmamaları gerektiğinin altını çizen Kocamaz, insan sağlığı ve hijyen konusunda hataya yer olmadığını ifade etti. İhbar üzerine olayı tespit ettiklerini belirten Başkan Kocamaz, konunun şu anda soruşturma aşamasında olduğunu ve bu çerçevede gerekli her türlü işlemin yapılacağını sözlerine ekledi.

Ayrıca Başkan Kocamaz, Yakaköy Mezbahası'nın tamamlanıp, yakın zaman içerisinde hizmete açılacağını söyledi. Aynı zamanda diğer ilçelerde de mezbaha yerleri ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Kocamaz, hizmet verecek yerlerin belirlenmesinin ardından ihaleye çıkılacağını belirtti.
CİHAN
<< Önceki Haber Kocamaz, Tarsus'taki mezbahaneyi denetledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER