Köln'de tacizcileri şikayet edenlere 10 bin Euro ödül


Köln Savcılığı, yılbaşı akşamı kadınlara taciz ve soygun olaylarına karışanları bulmak için 10 bin Euro para ödülü koydu. Yılbaşı akşamındaki taciz ve soygun olaylarıyla ilgili polise yapılan şikayet sayısı 652'yi buldu. Ancak polisin elinde şimdiye kadar toplam 13 zanlı ve birçok soru var. Köln Savcılığı, kadınlara taciz ve soygun olaylarına karışanlar hakkında bilgi verenler için 10 bin Euro'luk para ödülü koydu. Savcılık yetkilileri, söz konusu paranın toplam ödül miktarı olduğunu, soruşturma sonunda bilgi getirenler arasında paylaştırılacağını bildirdi.

ŞİKAYETÇİ SAYISI KÖLN'DE 652, HAMBURG'DA 195'İ BULDU

Köln'de şikayet sayısı 650'yi geçmesine rağmen hakkında soruşturma yapılanların sayısının 13'le sınırlı kalması dikkat çekiyor. 13 zanlının beşi, haklarındaki yoğun şüphe nedeniyle gözaltında bulunuyor. Kuzey Afrika kökenli oldukları bildirilen bu beş kişiye ise cinsel suç değil, gasp ve hırsızlık suçu isnat ediliyor. Köln'deki olaylarla ilgili polisin toplam 355 saati bulan video görüntülerini inceleyerek değerlendirme yapması gerektiği bildiriliyor.

Bu arada yılbaşı gecesi Hamburg'da yaşanan taciz olaylarıyla ilgili şikayet sayısı ise 195'e ulaştı. Hamburg'da hakkında inceleme başlatılan şüpheli sayısı ise sekiz. Hamburg polisi ayrıca 19 kişi hakkında daha bilgi topluyor. Diğer yandan yılbaşında Köln'de ve Düsseldorf'ta yaşanan taciz olayları Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Meclisi'nde görüşüldü. Yapılan oturumda muhalefet partilerinin temsilcileri İçişleri Bakanı Ralf Jäger'in (SPD) istifasını talep etti.

Başbakan Hannelore Kraft (SPD) ise taciz ve soygun kurbanlarından özür diledi. Böylesi kalabalıklarda bir daha benzer olay yaşanmaması içinn tedbirler üzerinde durulan eyalette iç güvenliği arttırmak için ek olarak 500 polis daha alınacak. Yine Almanya genelinde olduğu gibi eyalette de halk terör ve böylesi durumlarda kendi kendini savunmak için birlikler kurmaya başladığı, biber gazı, elektroşok ve gazlı tabanca gibi savunma silahlarının satışında patlama yaşandığı bildiriliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Köln'de tacizcileri şikayet edenlere 10 bin Euro ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER