Konaklama sektörü açıklanan destek paketinden memnun


Başbakan Ahmet Davtoğlu'nun bugün açıkladığı '2016 Acil Turizm Planı', konaklama sektörünü memnun etti. 9 maddelik planın acenteler, tur operatörleri, otelciler gibi sektörün tüm bileşenlerini rahatlatacak düzenlemeler içerdiğini belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, sektörün direncini artırma taleplerinin karşılandığını söyledi.

Turizm sektörünün beklediği eylem paketi açıklanırken Başbakan Davutoğlu'nu dinleyenler arasında yer alan Osman Ayık, planla ilgili Cihan Haber Ajansı'na değerlendirmede bulundu. 2016 Acil Turizm Planı'nın genel anlamda 'olumlu' olduğunu ifade eden Ayık, "Acil eylem planı içerik olarak dolu bir pakettir." dedi. İlerleyen günlerde daha detaylı bir çalışma yapılarak sektörün, Kültür ve Turizm Bakanı'nın başkanlığında bir araya geleceğini kaydeden Ayık, "Paketin içine eklenmesi gereken, gerek yapısal bir takım sorunları çözme adına gerekse de acil olarak müdahale edilmesi gereken konular üzerinde çalışmalar devam edecek ve paket dinamik bir şekilde güncellenerek yola devam edilecek." diye konuştu.

Pakette yer alan 9 maddenin her birinin birbirinden önemli olduğunu ve turizm sektörünün bir ya da birkaç paydaşını ilgilendirdiğini belirten TÜROFED Başkanı, şöyle konuştu: "6 bin dolar tur operatörleri, uçakçılar için önemli. Kredi garanti fonuyla ilgili destekler yurt dışından turist getiren tur operatörleri için önemli. Ecr-i misil, kira ve ciro payları ödemeleri, elektrik ve su destekleri konaklama sektörü için önemli. İhracatçı sayılmak genel anlamda önemli. Dolayısıyla pakete baktığın zaman sektörün tüm bileşenleri aşağı yukarı dikkate alınmış. Hepsiyle ilgili bir şeyler var ki bence genel manada olumludur."

Hükümete yaptıkları, 'sektörün direncini artırmak lazım' çağrısının açıklanan paketle önemli ölçüde karşılık bulduğunu ifade eden Ayık, şöyle devam etti: "Tedbir paketine baktığın zaman içinde sektörün gider kalemi gibi görünen bir takım maliyetleriyle ilgili önemli düzenlemeler var ki bunlar çok olumlu. Bunun yanında kredi yapılandırılması, ötelenmesi vesaire şeylerle de ilgili bir takım önlemler var. Baktığın zaman genel anlamda hepsi kapsanmış gibi görünüyor ki bu olumludur. Herşeyle ilgili bir dokunuş var." CİHAN
<< Önceki Haber Konaklama sektörü açıklanan destek paketinden memnun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER