Konser salonundaki kanlı saldırının detayları ortaya çıktı


Fransa'nın başkenti Paris'teki terör saldırılarının en kanlısına hedef olan Bataclan Konser salonunda yaşananlarla ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

Saldırıda Bataclan'da bulunan Sebastian isimli bir kişi, canlı bombalarla rehineler arasında geçen diyalogları Fransız medyasına anlattı. Sebastian, polisin operasyonuna kadar geçen süreyle ilgili yaptığı açıklamada, teröristlerin saldırıyı Suriye ve Irak için yaptığını söylediklerini aktardı. Teröristlerin, "Oralarda siviller öldürülürken neler hissediliyor anlayın diye yaptık." dediğini aktardı.

Teröristlerle konuşurken dikkatli olmaya çalıştığını en ufak hatasının ölümüne yol açacağını bildiğini de kaydeden Sebastian, bombayı etkisiz hale getirmek için yaptığı bir şakanın ise teröristleri sinirlendirdiğini, kendisine susmasını söylediklerini kaydetti. Ayrıca polislerle teröristler arasında geçen konuşmalarla ilgili de bilgi veren Sebastian, canlı bombaların tek isteğinin polislerin geri çekilmesi olduğunu söyledi. Ayrıca teröristlerin rehineleri polislerin konumunu öğrenmek için kullandığını da aktardı.

Son olarak Sebastian, canlı bombalardan birinin "Bizim yaptığımızı onaylıyor musunuz?" tarzında rehinelere soru sorduğunu rehinelerin ise soruya cevap vermediğini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Konser salonundaki kanlı saldırının detayları ortaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER