Konuşan tablete kavuşan görme engelli Esra: Normal insandan farkım olmayacak


Balıkesir'de yaşayan Gazi İmam Hatip Ortaokulu son sınıf öğrencisi görme engelli Esra Kaya, kendisine hediye edilen konuşan tabletle hayallerine kavuştu. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun hediye ettiği tabletle hayatının değişeceğini belirten Esra, "Çok mutluyum. Normal insandan farkım olmayacak. Küçük yazıları okuyamıyorum. Tablet konuşuyor, bana çok yardımcı olacak." dedi.

Balıkesir merkez Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Gazi İmam Hatip Ortaokulu son sınıf öğrencisi görme engelli Esra Kaya'ya konuşabilen görme engellilere uygun tablet hediye etti. Aldığı hediye karşısında duygulanan Esra Kaya, Başkan Kafaoğlu'na teşekkür etti.

Görme engelli öğrencinin tablet ihtiyacı olduğunu öğrenen Başkan Kafaoğlu, özel tasarlanmış tabletle Esra'nın Kasaplar Mahallesi'ndeki evine gitti. Aldığı hediye karşısında çok mutlu olduğu gözlenen ortaokul son sınıf öğrencisi Esra, artık normal insanlardan farkının kalmadığını söyledi. Sevinci yüzüne yansıyan Esra, "Çok mutluyum. Normal insandan farkım olmayacak. Küçük yazıları okuyamıyorum. Tablet konuşuyor, bana çok yardımcı olacak. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum." şeklinde duygularını ifade etti.

Başkan Kafaoğlu ise "Kardeşimizin tablet ihtiyacı olduğunu öğrendik. Daha önceden de yaz Kur'an kursuna giden görme engelli kardeşlerimize tablet hediye etmiştik. Bu tablet ile kardeşimizin eğitim-öğretim hayatı daha da kolaylaşacak. Her zaman kendisine destek olmaya hazırız. Belediyecilik toplumun her kesimine dokunan bir iş. Biz de ilçemizde 172 bin nüfusa sahip ve genç, yaşlı, engelli, engelsiz demeden toplumun her kesimine ulaşıyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Konuşan tablete kavuşan görme engelli Esra: Normal insandan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER