Köprülü Kanyon'da Avrupalı turistlerin rafting sezonu başladı

Köprülü Kanyon'da Avrupalı turistlerin rafting sezonu başladı

Dünyaca ünlü Beşkonak Köprülü Kanyon'da Avrupalı turistlerin 2016 yılı rafting sezonu başladı. Raftingciler, İranlı turistlerin Nevruz Bayramı tatiliyle açtıkları sezonu Alman, Belçika ve Hollandalı turistlerin Paskalya Bayramı tatiliyle sürdürüyor.

Manavgat Beşkonak Turizm Geliştirme ve Su Sporları Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, Köprülü Kanyon Milli Park içinde bulunan Köprü Çayı'ndan 17 kilometrelik parkurdan rafting sezonunun başladığını söyledi. Sezonu İranlı ve Arap turistlerle açtıklarını belirten Armağan, kano ve rafting su sporu yapımını Alman, Belçikalı ve Hollandalı turistlerde sürdürdüklerini söyledi.

Armağan, 2015 yılında Köprülü Kanyon'da 750 bin yerli ve yabancı turistin rafting yaptığı bilgisini vererek, bunun yarısını Alman turistlerin oluşturduğunu kaydetti. Köprülü Kanyon'da bu sene oluşabilecek yüzde 35'lik Rus turist kaybını Türki Cumhuriyetler, Ukrayna, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Lüksemburg, Arap turistler ve İskandinav turistlerle aşmayı hedeflediklerini belirten Armağan, "Bölgemizde rafting turizminin can damarını Alman turistler oluşturuyor. Almanlar doğal parkurda rafting ve kano su sporu yapmayı çok seviyor. 17 kilometrelik parkurumuzun hepsi doğal. Avrupalı turist başta Almanya olmak üzere birçok Batı Avrupa ülkesinde bulunan yapay rafting alanlarını doğal bulmadığı için tercih etmiyor. Avrupalı turist doğal ortamda su dalgalarıyla boğuşurken kürek çekerek doğal manzarayı da seyretmek istiyor." diye konuştu.

Armağan, başta Almanya olmak üzere İngiltere, Fransa, Norveç, İsveç, Finlandiya, Avusturya, Macaristan ve Portekiz gibi ülkelerin işitme engellilerine işaret dili yardımıyla rafting ve kano su sporu yaptırdıklarını da sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Köprülü Kanyon'da Avrupalı turistlerin rafting sezonu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER