Koray Aydın'dan MHP'nin olağanüstü tüzük kurultayına ilişkin açıklama


MHP'nin 19, 21, 24 ve 25. Dönem Milletvekili Koray Aydın, olağanüstü tüzük kurultayına ilişkin açıklamada bulundu. Olağanüstü tüzük kurultayı için büyük oranda imza vermiş bulunan Denizli, Uşak, Aksaray ve Kilis MHP il teşkilatları ile MHP Aksaray merkez ilçe teşkilatının kapatılması ve ayrıca disiplin sürecinin başlatılmış olmasının MHP ve Ülkücü Hareket'e gönül veren milyonları üzdüğünü, kırdığını ve derinden yaraladığını dile getiren Aydın, Ülkücü iradenin, olağanüstü kurultay için imza veren-vermeyen ayrımı gözetmeksizin bir bütün olduğuna dikkat çekti.

Yazılı bir açıklama yapan Koray Aydın, şunları dile getirdi: "İmza veren ve her biri MHP ve Ülkücü Hareket içinde önemli görevler üstlenmiş delege arkadaşlarımız da, en az imza vermeyenler kadar, davalarına bağlıdırlar ve imza vermeyen arkadaşlarımız kadar Ülkücü iradeyi temsil etmektedirler. Dolayısıyla hiçbir ülkücü kardeşimizin oyu ve tercihi diğerinden üstün değildir. Ülküdaşlık hukuku, dava şuuru ve demokratik nizam içinde aklıselim ile hareket edilerek, bu sürecin partimize zarar verilmeden atlatılması bizim ve bütün ülküdaşlarımızın ortak temennisidir. Temel ilkelerimiz arasında yer alan hürriyetçilik ve şahsiyetçilik ilkesi gereğince, hür iradeleriyle, tercihlerini ortaya koyan arkadaşlarımızın hakları, MHP'nin fikri müktesebatı, ülküdaşlık hukuku ve demokratik hukuk nizamının güvencesi altındadır. Partimize üyelik ve delegelikten kaynaklanan haklarını kullandıkları için ülküdaşlarımız hakkında disiplin uygulaması başlatılması ile teşkilatlara yönelik kapatma, görevden alma ve feshetme gibi uygulamaların yanlış olduğunu, vicdanları yaraladığını, bütün ülküdaşlarımızı üzdüğünü ve incittiğini daha önce de kamuoyuna açıklamıştım."

Genel başkan adayı olduğu 4 Kasım 2012 tarihinde yapılan MHP 10. Kurultayı'nın akabinde kendisiyle birlikte hareket eden il teşkilatlarının kapatılması üzerine 12 Şubat 2013 tarihinde yaptığı açıklamayı hatırlatan Aydın, bu görüşlerinin dün olduğu gibi bu gün de arkasında olduğunu vurguladı.

"MHP ve Ülkücü Hareket bizim için geçici bir heves değil, ilk ve son durağımızdır." diyen Koray Aydın, açıklamasını şöyle sonlandırdı: "MHP ve Ülkücü Hareket bizim baba ocağımız, ana kucağımız ve canımızdan aziz bildiğimiz vatanımızdır. MHP ve Ülkücü Hareket bizim kara sevdamızdır. MHP ve Ülkücü Hareketin birliği, bütünlüğü ve başarısı için bu güne kadar elimizden gelen mücadeleyi, gayreti ve çabayı ortaya koyduk, bundan sonra da aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğimizden hiçbir ülküdaşımızın kuşkusu olmamalıdır. Yüce Allah izin ve ömür verdiği müddetçe davamızın emrinde ve hizmetinde olmaya, ülküdaşlarımızın ve aziz Türk milletinin haklarını savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz." CİHAN
<< Önceki Haber Koray Aydın'dan MHP'nin olağanüstü tüzük kurultayına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER