Kosova hükümeti ile 3 üniversite arasında işbirliği


Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Kosova Cumhuriyeti Hükümeti arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Rektörlük binası Senato Toplantı salonunda iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmek amaçlı imzalanan protokole Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir imza koydu.

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova üniversitelerinin eğitim ve akademik araştırma alanında işbirliğine ihtiyacı olduğunu belirterek imzalanan protokolden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, törende yaptığı konuşmada "Balkanlar bizim için önemli. Aynı tarihi paylaştığımız akrabalarımız var. Kosova, balkanlarda bağımsızlığını ilan etmiş yeni bir devlet. Umarım bu iyi niyet protokolü, eğitim, araştırma ve bilimsel yayınların paylaşımı noktasında fayda sağlar" dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Hazır üç üniversitenin Rektörü üniversitemizdeyken Kosova hükümeti ve adları geçen üniversiteler ile balkan göçmenlerinin ağırlıklı olduğu şehirler başta olmak üzere ülkeler arasında işbirliğini geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla bir nevi çerçeve anlaşması imzalıyoruz. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından imza törenine geçildi ve karşılıklı hediye takdimi yapıldı. İmzalanan protokol, ortak araştırma, konferans, sempozyum gibi faaliyetler ve buna ilaveten araştırmacıların değişimi, karşılıklı olarak faydalı akademik program ve derslerin geliştirilmesi, her iki tarafında ilgilendiği alanlarda bilgi ve materyal değişimi, lisans ve lisansüstü öğrencilerin değişimi ve bilimsel yayınların basımında olası işbirliğini kapsıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Kosova hükümeti ile 3 üniversite arasında işbirliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER