Köydeki çocuklar sinema ile tanıştı


Çankaya Belediyesi, Bala ilçesinde kendisine bağlanan köylerdeki çocukları sinemayla buluşturdu.

Gezici Festival'in 'çocuk filmleri' bölümüne katılan çocuklar, 'sinemayı seviyor musunuz?' sorusunu 'Sinemada ilk kez film izliyoruz, bizim köyde sinema yok ki' diye yanıtladı. Belediye otobüsleriyle köylerinden alınan öğrenciler, 'öğrenci konseri', 'sam ile balık avı', 'zıpla', 'Pl.ink', 'Büyük Saat', 'kovboy', 'maraton günlüğü" isimli kısa Norveç çocuk filmlerini izlemelerinin ardından ÇSM'de yer alan sergileri de gezdi.

'HER ŞEY ÇOK BÜYÜK'

Çocuklar, sinema çıkışı, filmleri nasıl bulduğu, sinemayı sevip sevmediği yönündeki soruları cevapladı. Evciler Köyü İlköğretim Öğrencisi Habibe Nur Fındıkçı (7) "Bizim köyde sinema yok ki. Ben ilk kez sinemada film izliyorum. Çok güzelmiş." derken, Yayla Köyü İlköğretim Öğrencisi Zehra Çakçı (8), "Ben de ilk kez sinemada film izledim, her şey çok büyük." ifadelerini kullandı.

Evciler Köyü İlköğretim Öğrencisi Berat Ramazan Demirkan (10), "Keşke her zaman gelsek, televizyondan çok farklı." diye duygularını dile getirdi. Aynı okulun öğrencilerinden Cebrail Fındıkçı, (7) çok beğendiğini ve daha önce de tiyatroya gittiğini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Köydeki çocuklar sinema ile tanıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER