Kremlin: Putin'e basın üzerinden saldıracaklar


Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, önümüzdeki günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e basın üzerinden saldırı hazırlığı olduğunu açıkladı.

Peskov, "sipariş" üzerine Putin'in ailesi, işadamları ve çocukluk arkadaşları ile ilgili karalama kampanyası başlatılacağını söyledi. Peskov, "Bu çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki günlerde objektif ve sansasyonel olma iddiasıyla basın üzerinden enformasyon saldırısı olacak. Uluslararası gazetecilik araştırmaları kuruluşu olarak kendini adlandıran kurumdan sorgular tarzda talepler aldık. Bu kuruma gazeteciler haricinde diğer kurum temsilcileri de üye. Onlar Almanya, ABD, İngiltere, Fransa, İsviçre, Rusya ve diğer ülkelerde bası eserler yayınlayacaklar." dedi.

Bu çalışmada siyasetten ticarete kadar Putin ile ilgisi olmayan birçok konuya değinildiğini belirten Peskov, "Putin'le ilgili bazı sorular soruluyor. Örnek verecek olursak Putin'in varlığının 40 milyar dolara ulaştığına dair sorular yer alıyor." diye konuştu.

"DEVLET BAŞKANI'NIN İTİBARINI SAVUNACAĞIZ"

Her türlü hukuki güce sahip olduklarını belirten Peskov, "Putin'e karşı yanıltıcı, yalan ya da aslı olmayan iddialar yer alması durumunda Devlet Başkanı'nın itibarını ve şerefinin savunacağız." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kremlin: Putin'e basın üzerinden saldıracaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER