Kremlin: Suriye'de terörist grupları hedef alıyoruz

Kremlin: Suriye'de terörist grupları hedef alıyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya'nın Suriye'de düzenlediği operasyonlarda sadece terörist grupları hedef aldığını söyledi.

Moskova'nın muhalif grupları hedef aldığı iddialarına cevap veren Peskov, "Askeri yetkilerimiz de, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de saldırıların hedefinde Suriye topraklarında bulunan ve bu ülkenin silahlı kuvvetleri ve sivil halkını hedef alan terör gruplarını olduğunu ifade etti. Orada bu gruplar geniş bir şekilde yer alıyor." dedi.

TÜRK HAVA SAHASINI İHLALLE İLGİLİ EK AÇIKLAMA YOK

Rus jetlerinin 3-4 Ekim'de Türk hava sahasını ihlalle ilgili soruya yanıt veren Peskov, "Biz konu ile ilgili tüm açıklamaları yaptık. Benim buna ekleyecek bir sözüm yok." ifadelerini kullandı.

GÖNÜLLÜ BİRLİKLERİ DESTEKLEMEYECEĞİZ

Suriye ordusu ile birlikte paralı Rus askerlerinin savaşa katılması ile ilgili iddialara cevap veren Peskov, "Gündemimizde böyle bir konu yok. Devletin böyle bir işlevi de yok…" değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'nın Suriye'deki nihai amacının siyasal çözüm olduğunu vurgulayan Peskov, "Suriye'de eylemlerimizin nihai amacı siyasal çözüm. Bu uluslar arası toplumun da nihai amacı. Bu konuda görüş birliği de var." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kremlin: Suriye'de terörist grupları hedef alıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER