KRV, gelecek yıl 50 İslam dersi öğretmeni alacak


Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti önümüzdeki yıl için eğitime 17 milyar Euro bütçe ayıracak. Bu dev bütçenin önemli bir bölümü ise 'uyum' konusuna harcanacak. Mülteci çocuklarının sadece Almanca öğrenmeleri için 500 bin Euro ayrılacak.

KRV Meclisi Eğitim Komisyonu çıkışında Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann yeni öğretmen alımlarının olacağını da dile getirdi. Gelecek seneki İslam din dersi öğretmenlerinde de gözle görülür bir artış olacak. Bakan Löhrmann'ın verdiği bilgiye göre 50 yeni öğretmen alınarak toplam İslam din dersi öğretmeni sayısı 150'ye çıkarılacak.

Eyalet genelindeki okul sayısının net olmadığı ifade edilen konuşmada bunun sebebinin ise Hauptschule ve Förderschule gibi okullarda kapanmaların olduğu buna mukabil Sekundarschule ismiyle yeni okul çeşidinin yaygınlaşmaya başlaması gösterildi. Fakat buna rağmen okul sayısının 5 bin 600 civarında olacağı ifade edildi. Eyalet hükümetinin hedeflediği beş ila yedinci sınıflardaki öğrenci sayılarını 28'den 27'ye indirmek için 255 öğretmen ihtiyacı hesaplandı.

Tam gün ilkokullarda ise toplam 293 bin çocuk için okullarda yerin varlığına işaret edildi. Bunların içinden sadece 5 bininin mülteci çocuklarına tahsis edildiği belirtildi. 2016/2017 eğitim sezonu için ayrıca 2 bin 500 kişilik özel pedagog öğretmen kadrosunun 'özel desteğe ihtiyaç duyan' öğrencilere ders verecekler. CİHAN
<< Önceki Haber KRV, gelecek yıl 50 İslam dersi öğretmeni alacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER