Kubilay'ı anma töreninde basına akreditasyon protesto edilecek


İzmir'in Menemen ilçesinde her 23 Aralık'ta yapılan Asteğmen Mustafa Fahmi Kubilayanma töreninde, bu yıl Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in konuşması, İzmir Valiliği tarafından yasaklanmıştı. Bu yasağın ardından bir yasak da medyaya geldi. Genelkurmay Başkanlığı, ilk kez akreditasyon uygulaması getirerek, törenleri sadece Anadolu Ajansı ve TRT'nin izleyebileceğini duyurmuştu. Her iki uygulamaya da tepki gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları, anma törenlerine birlikte katılma kararı aldı.

Başkan Şahin, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Türk-İş, İzmir Barosu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Karşıyaka Latife Hanım Grubu, Tabib Odası, Türkiye Gazeteciler Sendikası gibi sivil toplum kuruluşlarının desteği ve katılımıyla basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi binasında yapılan açıklamada, Şahin'in konuşmasının yasaklanmasına ve basına getirilen kısıtlamaya tepki verilerek, anma törenlerine kitlesel olarak katılınacağı bildirildi. Tüm Yerel-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Tamer Yiğit Güler ise tören günü bir protesto eylemi düzenleyeceklerini duyurdu. Toplantı, Başkan Şahin ve Milletvekili Bayır'ın konuşmalarının ardından, basına kapalı olarak devam etti.

Yıllardır bu törenlerde olayın Menemenlilerle ilgisi olmadığını, onların laik ve cumhuriyete bağlı olduklarını anlatmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Tahir Şahin, "Olayın Menemen'de olmasından dolayı, Menemen halkını temsilen belediye başkanına konuşma hakkı verilmiştir. Konuşma hakkımın alınması Menemen halkının konuşma hakkının alınması, Menemen halkının susturulması demektir. Önümüzdeki yıllarda yaptığımız yürüyüşü de engelleyeceklerini bekliyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Kubilay'ı anma töreninde basına akreditasyon protesto edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER