Küçük işletmelerde 'akıllı yazar kasa' endişesi

Küçük işletmelerde 'akıllı yazar kasa' endişesi

Maliye Bakanlığı'nın tebliği ile yeni nesil akıllı yazar kasa kullanma zorunluluğu 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Ancak maliyeti 1.500-2.000 TL'den başlayan yeni nesil yazar kasaların özellikle küçük esnafı zor durumda bırakacağı ifade ediliyor.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER), yazar kasaların yeni nesil ile değiştirilme zorunluluğu yüzünden KOBİ'lerin sıkıntısına yeni bir halka daha ekleneceğini kaydetti. Dernek Başkanı Nurettin Özgenç tarafından yapılan açıklamada, ekonomideki belirsizlikler ile bazı illerde terör olayları nedeniyle kepenk kapatan ve iş yapamayan esnafın yeni bir masraf yapacak halinin olmadığı vurgulandı. Açıklamada şöyle denildi:

"Mevcut tebliğ ile Türkiye genelinde küçük-büyük, köy, ilçe ve şehir ayırt etmeksizin tüm esnafların 1.500 ve 2.000 TL gibi bir ödeme ile karşı karşıya bırakılıyor. Yaklaşık 2,5 milyon tahmin edilen yazar kasa kullanıcısı için bu duruma geçişte ciddi sıkıntılar olacağı ortadadır. Zaten esnaf kredi kartına takla attırıp günü kurtarma derdinde, bir de fahiş rakamlarda satılan yazarkasa POS masrafına katlanacak gücü yok. Esnafın iş yerlerinde kullandığı eski yazarkasalar belli bir ücret karşılığında alınıp yenisi ile değiştirilebilir. Ayrıca yazarkasa POS satıcıların az olması nedeniyle fiyatları çok fahiş rakamlarda, bu piyasadaki aktörlerin çoğalması halinde fiyatlarda düşüş olacaktır."
CİHAN
<< Önceki Haber Küçük işletmelerde 'akıllı yazar kasa' endişesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER