Küçükkuru: İbradı'yı ekoturizmde cazibe merkezi yapmak istiyoruz

Küçükkuru: İbradı'yı ekoturizmde cazibe merkezi yapmak istiyoruz

Antalya'nın İbradı İlçesi Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, İbradı'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin turizmi 12 aya çıkarmada en önemli ekoturizm alanlarında biri olduğunu söyledi.

Akdeniz Belediyeler Birliği'nin (AKBB) Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) Akseki, Gündoğmuş ve İbradı ilçelerinde turizmi Antalya bölgesinde 12 aya çıkarmada Kardelen-Eko Tur Projesi'ni desteklediklerini belirten Küçükkuru, İbradı'nın tarihi, kültürel, doğal ve zengin bitki çeşitliliğiyle eko turizmde en ayrıcalıklı destinasyon olduğunu kaydetti.

Dünyanın en uzun sualtı mağarası Altınbeşik'in İbradı'da olduğunu ve her alternatif turizm kapsamında binlerce Avrupalı turistin bölgeye geldiğini belirten Küçükkuru, Avrupa ülkelerinde tanıtımlarla İbradı'yı eko turizmde marka bir destinasyon yapmak istediklerinin altını çizdi.

İbradı'nın tarihi, doğal ve zengin bitki çeşitliliğiyle Antalya'ya gelen 12 milyon yabancı, 3 milyon yerli turiste alternatif turizmde kap açtığını vurgulayan Küçükkuru," Hedefimiz eko turizminde İbradı'yı Altınbeşik Mağarası, tarihi düğmeli, asırlık kestane ağaçları, Eynif Ovası'ndaki yılkı atlar ile kardelen çiçeğiyle bir dünya markası olmak istiyoruz. Eko turizminde İbradı'yı dünyada cazibe merkezi yapmak istiyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Küçükkuru: İbradı'yı ekoturizmde cazibe merkezi yapmak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER