Kudüs ve Raanana'da İsrail vatandaşlarına saldırı: En az 3 ölü

Kudüs ve Raanana'da İsrail vatandaşlarına saldırı: En az 3 ölü

Filistinliler tarafından Kudüs ve Raanana kentlerinde gerçekleştirilen saldırılar sonucu İsrail vatandaşlarından en az 3 kişinin öldüğü, birçok kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Polisin yaptığı açıklamaya göre, Filistinli bazı gruplar tarafından "Öfke günü" olarak ilan edilen bugün, Kudüs'te bir otobüse yapılan silah ve bıçaklı saldırıda 2 kişi öldü, 5 kişi ise yaralandı. Dakikalar sonra ise bir başka Filistinlinin aracıyla bir otobüs durağına çarptıktan sonra dışarı çıkarak vatandaşları bıçakladığı ve en az bir kişiyi öldürdüğü belirtildi. Ülkenin değişik yerlerinde ise Filistinlilerin birçok İsrail vatandaşını bıçakla yaraladığı aktarıldı.

İsrail'in yaklaşık bir aydır hiçbir sebep göstermeden Filistinlilerin bulunduğu bölgelere baskınlar düzenlediği aktarıldı. Bu baskınlarda şimdiye kadar 26 Filistinliyi katlettiği belirtilen İsrail güvenlik güçlerinin yaklaşık bin 500 kişiyi de yaraladığı açıklandı. Filisitin Sağlık Müdürlüğü, katlettiği kişiler arasında 13 yaşında çocukların da bulunduğunu vurguladı. Ayrıca kameraların gözü önünde silahsız iki genç kızı katletmesi dünya kamuoyu tarafından da tepkiyle karşılandı. İki gün önce de yine İsrail'in Gazze'deki bombardımanı sonucu bir evde bulunan 2 yaşında çocuk ile hamile annesi hayatını kaybetmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Kudüs ve Raanana'da İsrail vatandaşlarına saldırı:... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER