Kula'da tarihî dükkanların cepheleri güçlendirilecek


Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Kula Belediyesi işbirliğiyle Yunus Emre Caddesi'nde yer alan tarihî dükkanların cephe güçlendirilmeleri yapılacak. Bu iş için esnaftan ücret alınmayacak.

İşbirliği sayesinde şehrin tarihî mirasının yeniden hayat bulacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Manisa'nın tarihî, kültürel değerlerini korumak için verdiğimiz mücadelelere bir yenisini daha ekliyoruz. Kula Belediyesi'yle beraber Yunus Emre Caddesi üzerinde yer alan dükkanların cephelerinin güçlendirilmesi çalışmamız, kültürel turizm için önemli bir adım olacaktır. İlçelerimizle birlikte uluslararası düzeyde marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz." dedi.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da açıklamasında şunlara yer verdi: "Kula için ciddi çalışmalar yapılmış ancak bunun meyvelerinin alınması için gerekli çalışmalar yapılmamıştır. Artık Kula'nın kabuklarını kırma zamanı gelmiştir. Bunun için Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile planladığımız çalışmaları sahaya yansıtmaya başlıyoruz. İlk olarak cadde ve sokakların yenilenmesi yapılırken diğer yandan da Kula'nın tarihî evlerinin tekrar hayat bulması maksadıyla restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Gerçekleştirilen bu turizm atağına şimdi de esnafımız dahil edildi. Esnaflarımızın dükkanları, tarihî özelliklerine uygun olarak yeniden yapılacak. İlk olarak Kula'nın en çok turist ağırlayan Yunus Emre Caddesi ile işe başlıyoruz. Yapılan bu çalışmalarla değişen Kula'nın ağırladığı turist sayısında artış sağlanacak ve esnafımızın kara günleri sona erecek.". CİHAN
<< Önceki Haber Kula'da tarihî dükkanların cepheleri güçlendirilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER