"Mata Air” dergisi Endonezya'da yayın hayatına başladı

Sızıntı Dergisi’nin dünyanın farklı dillerinde basılan versiyonlarına bir yenisi daha eklendi



Sızıntı Dergisi’nin dünyanın çeşitli dillerinde yayımlanan versiyonlarına Endonezya dilinde basılan Mata Air Dergisi de dahil oldu. Türkçe karşılığı ‘Bahar’ olan dergi üç aylık periyotta okuyucusuyla buluşacak. 

Kültür yayıncılığının güçlü ismi Sızıntı Dergisi, 35 yılı aşkın deneyimini dünyanın farklı ülkelerinde pratiğe dönüştürmeye devam ediyor. Bu doğrultuda yapılan çalışmaların semeresi “Mata Air”, Ocak ayında Endonezya’da yayın hayatına başladı. ‘Bahasa Indonesia’ olarak adlandırılan Endonezya Dili'nin konuşulduğu geniş bir lokasyona hitap eden dergi üç ayda bir çıkacak. Endonezya basta olmak üzere Malezya, Brunei ve Singapur gibi ülkelerde kullanılan bu dil, ASEAN (Güneydoğu Asya Uluslar Birliği) ülkelerinde saygın bir yere sahip ve nüfus olarak da 300 milyonluk bir coğrafyayı kapsıyor. 

Endonezya Entelijansiyası Mata Air’ın Danışma Heyetinde

Üç aylık dilimlerde okuyucuyla buluşacak olan ‘Mata Air’, abonelik sisteminin yanı sıra ülkenin yaygın kitap satış mağazalarından olan Gramedia ve Gunung Agung’lar vasıtasıyla da satışa sunulacak. Mata Air’ın birkaç yıl içerisinde 10 bin tirajına ulaşmayı hedeflediğini belirten dergi yöneticilerinden Recep Göktaş, Endonezyaca konuşulan bölgede Mata Air’a alternatif bir derginin neredeyse hiç olmadığını, kamuoyunun ilk izlenim ve tepkilerinin de gayet olumlu olduğunu dile getiriyor. Bilim, kültür ve dini ilimlerin birlikte ele alındığı bir mecraya olan açlığı, aldığımız ilk tepkilerden anladık ve bu durum uzun soluklu çalışma hedefimiz için ciddi bir motivasyon kaynağı oldu diyen Göktaş, okuyucunun beklentilerine cevap veriyor olmanın büyük bir mutluluk olduğunu ifade ediyor ve ekliyor: “Mata Air, dünya yazarlarını bir araya getiren bir dergi olacak.” 

Endonezya’nın yaşayan en büyük şairi kabul edilen Taufiq Ismail, Bilimsel Araştırmalar Merkezi Eski Başkanı Prof. Dr. Umar Anggara Jenie, Eğitimci Prof. Dr. Suharyadi, Milli Eğitim Eski Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Fasli Jalal ve İlahiyat Fakültesi Rektörü-Sosyolog Prof. Dr. Komaruddin Hidayat gibi ülkenin önde gelen entelektüelleri yer alıyor. 

<< Önceki Haber "Mata Air” dergisi Endonezya'da yayın hayatına başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER