Said Nursi Enstitüsü için ilk resmi adım

Mardin Artuklu Üniversitesi, ‘Said Nursî Araştırmaları’ adıyla bir enstitü kurmak için Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) başvurdu.

Said Nursi Enstitüsü için ilk resmi adım

Bediüzzaman Said Nursi'nin iman hakikatleri hakkında insanlığa ışık tutan birikimi ve engin ilmiyle Artuklu Üniversitesi'nde araştırma konusu oluyor. 

Zaman'ın haberine göre, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Nûr cemaatlerinin Said Nursî’nin iman ve itikat meseleleriyle ilgili geniş birikimini insanlığa tam olarak sunduklarını ancak diyalog ve koalisyon temelli barış ve medeniyet perspektifini tam olarak tanıtamadıklarını savundu. 

Üniversite olarak Nursi’yi dar çerçeveden kurtarmak istediklerini belirten Yıldırım, “Onun barış ve medeniyet projeleriyle ilgili yüksek lisans ve doktora tezleri hazırlandığında Said Nursî’yi siz de yeni tanıyacaksınız.” dedi. İlk kez bir devlet üniversitesi çatısı altında Said Nursi Araştırmaları Enstitüsü kurmak için YÖK’e başvurulduğunu ifade eden Prof. Yıldırım şu bilgileri verdi: “Enstitü çatısı altında sadece Said Nursi’nin uhrevi ve akidevi meselelerini değil, onun sosyal medeniyet kültür ve uygarlık temeli perspektifini de insanlığın hizmetine sunacağız. Bu bağlamda bu meselelerle ilgili akademik araştırma ve tezler hazırlayacağız. Said Nursi’yi hem Müslümanlara hem de gayrimüslimlere yeniden hak ettiği şekilde anlatacağız.”



<< Önceki Haber Said Nursi Enstitüsü için ilk resmi adım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER