Badirhan Gökçe çok dertli

Okuduğu şiirlerle büyük ilgi uyandıran şair Bedirhan Gökçe dert yandı...

Badirhan Gökçe çok dertli

Bedirhan Gökçe, şiirin bu aralar medya için popüler olmadığından dert yandı. Bu anlayışın toplumda karşılık bulmadığını vurgulayan Gökçe, “Şu aşamada medya, halkın şiir sevgisini görmezden geliyor.” dedi.

Yaptığı programlar ve seslendirdiği şiirlerle bilinen Gökçe, Moral Dünyası Dergisi’ne mülakat verdi. Mülakatında halkın şiir dinlemek için salonları, statları tıklım tıklım doldurduğunu aktaran Gökçe, “Bir programa çıktığımda ertesi gün en iyi reytingi alıyorsam bu başarı şiirdendir.” ifadesini kullandı. 

Kendisini şair olarak nitelendirmediğini belirten Gökçe, “Şiirden anlarım bu konuda alçakgönüllü olamam ama benim yazdığım şiirse Mehmet Akif’in, Necip Fazıl’ın bu yazdığı ne?” diye sordu.

Şiirin popülerliği konusuna değinen Bedirhan Gökçe, şunları kaydetti:

“Şiir popülerliğini medyada yitirdi, sokakta, halkta değil. Ben Türkiye’yi, dünyayı dolaşıyorum; Avrupa’dan Amerika’ya. Böyle bir şey yok. Şiir dinlemek için insanlar alanları, sahaları dolduruyorlar. Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde yapılan etkinlikte o kalabalık nasıldı anlatamam. Kalabalık Bedirhan Gökçe’yi dinlemeye geldi. Ben pop okumuyorum, bozlak, sanat müziği okumuyorum. İnsanlar şiir dinlemeye geliyorlar ki biz orada ortalığı yıktık. Bizden bir ay önce bayrak sallanmıyor diye haber yapılan Diyarbakır’da ben Türk bayrağını anlattım. Bunun hiç haber değeri yok mu? Maalesef şu an medya halkın şiiri sevdiğini görmezden geliyor. “

CİHAN
<< Önceki Haber Badirhan Gökçe çok dertli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER