Dondurmanı ve biberin anavatanı Feshane’de

Kahramanmaraş bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan tanıtım günleri ile saklı değerleriyle İstanbul Feshane’de ziyaretçilerine merhaba diyecek.

Dondurmanı ve biberin anavatanı Feshane’de

Ev sahipliğini Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı’nın üstlendiği, Geleneksel Kahramanmaraş Tanıtım Günleri İstanbul Feshane Kültür ve Kongre merkezinde 04-08 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılacak olan Kahramanmaraş saklı değerleriyle yoğun ilgi görecek.

 Döngel Mağaraları, Uğur Böceği, Başkonuş ve Yavşan platosu, Germenica Antik kenti,dünyaya nam salan dondurma ve kırmızı biberi, cips tarhanası, ağaç oymacılığı, sim sırma nakışları, gelişmiş modern sanayisi, Afşin Eshab-ı Kehf, Malik Bin Ejder, Sütçü İmam Türbeleri, Avrupa Birliği tarafından tescillenmiş cevizi, un ve üzüm şırasıyla yapılan sucuğuyla,Cumhuriyet sonrası inşa edilen en büyük 3.mimari eser olan Abdulhamithan Cami’siyle, her derde deva Zeytin ve Hartlap Kaplıcaları ve Ekinözü İçmeleriyle birlikte, Tarımdan, Hayvancılığa, sanayiden turizme keşfedilmeyi bekleyen daha nice değerleriyle ziyaretçilerin karşısına çıkacak.

  Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, tüm Türkiye’yi davet ettiklerini ifade ederek: “4-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz, Kahramanmaraş Tanıtım Günlerimize tüm Türkiye’yi davet ediyoruz. Kahramanmaraşlılar ve Kahramanmaraş sevdalısı tüm vatandaşlarımızı bu dev kültür buluşmasına bekliyoruz… İnanıyoruz ki Feshane’de Kahramanmaraş’ı gören 7’den 70’e herkes Kahramanmaraş’ımızı da yakından görmek için ilimizi de ziyaret edeceklerdir” diye konuştu.
<< Önceki Haber Dondurmanı ve biberin anavatanı Feshane’de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER