Düğün salonunda toplu tövbe

Kutlu Doğum Ayı Özel Programı'nda yaklaşık bin kişi toplu halde tövbe etti.

Düğün salonunda toplu tövbe

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'nde Tasavvuf Derneği'nin bir düğün salonunda düzenlediği Kutlu Doğum Ayı Özel Programı'nda yaklaşık bin kişi toplu halde tövbe etti. Etkinlik Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra tasavvuf müziği dinletisi ve sema gösterisi yapıldı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Dr. Fazıl Nimet, yaklaşık bin kişiye Kur'an-ı Kerim, tövbe, Hz. Muhammed'in yaşantısı ve ahlakını ayetler ve hadislerden örneklerle anlattı. 

'GÜNAHTAN HEMEN SONRA TÖVBE ETMEK FARZDIR'

Dr. Fazıl Nimet, "Kur'an-ı Kerim'i yaşamak için yüce kitabın okunması gerekir. Dünya hayatında kalben Allah'a ulaşmayı dilemek Kur'an-ı Kerim'i hidayetle okumak için kafidir" dedi. Tövbe konusuna değinen Fazıl Nimet, "Tövbe, haram işledikten sonra pişman olup, Allah'tan korkmak, bir daha yapmamaya karar vermektir. Günahtan hemen sonra tövbe etmek farzdır. Tövbeyi geciktirmek de büyük günahtır" diye konuştu. 

ELLERİNİ ÜST ÜSTE KOYUP TÖVBE ETTİLER

Fazıl Nimet, konuşmasının ardından tövbe etmek isteyenleri yanına çağırdı. Önce erkekler, sonra kadınlar tövbe etmek için sıraya girdi. Tövbe etmek isteyip de abdesti olmayanlar ise Mersin Tasavvuf Derneği görevlilerinin yönlendirmesiyle düğün salonundaki lavabolarda abdest alıp, dua etti. Daha sonra yüzlerce kişi ellerini üst üste koyarak, Fazıl Nimet'in söylediği cümleleri gözlerini kapatarak tekrarladı.

İŞTE O DUA:

"Allah'a yemin ederim. Allah'tan kendisine kitap, sancak, taht, nurla kılıç verirler. Nefsin imanına, emirlerine itaat edeceğime yemin ederek, ihsanla tabi olduk. La ilahe illallah, Muhammed Resulullah ve Nebiyyullah." 

Daha sonra tövbe edenlere tespih hediye edildi ve tövbe edip tasavvufa giren kişinin günlük görevlerini anlatan bildiri verildi.
<< Önceki Haber Düğün salonunda toplu tövbe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER