Hocaefendi'nin eserleri büyük ilgi gördü

Kaynak Kültür Yayın Grubu çatısı altında Arapça yayın yapan Dar al-Nile Yayınları, bu sene 20.’si düzenlenen Uluslararası Kazablanka Kitap Fuarı’nda Türkiye’yi tek başına temsil etti.

Hocaefendi'nin eserleri büyük ilgi gördü

Fuarda en çok ilgiyi ise Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin eserleri çekti. 

Geçtiğimiz günlerde sona eren Uluslararası Kazablanka Kitap Fuarı, 54 ülkeden 700’ü aşkın yayınevinin katıldığı devasa bir kitap şöleni havasında geçti. 20. kez organize edilen ve “Daha Kültürlü Bir Fas’ta Yaşamak İçin” temasıyla algıyı bizzat Fas’ın kendisine yönelten fuarın açılışına Fas Başbakanı Abdulilah Benkiran, beraberindeki heyet ve çeşitli ülkelerin Kültür Bakanları ve Büyükelçileri de katıldı. Benkiran, fuarda Türkiye’yi temsil eden tek yayınevi olan Kaynak Kültür Yayın Grubu markası Dar al-Nile Yayınları’nın standını da ziyaret etti ve Yayınevi yetkililerine katılımlarından dolayı şükranlarını ileterek kendilerine başarılar diledi. Dar al-Nile Yöneticilerinden Şükrü Şahin ise bu jeste karşılık Başbakan’a Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin hazırladığı El-Kulub Eddaria adlı dua ve evrad kitabını takdim etti. 

Faslı Okurlar Sonsuz Nur’a Büyük Teveccüh Gösterdi
Dar al-Nilestandına Faslı okuyucular tarafından gösterilen yoğun ilgi, stant etrafında zaman zamanaşırı kalabalık ve izdihamların yaşanmasına sebep oldu. Mevcut kitaplar içerisinde okurlar en çok Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin,Peygamberimiz sallallahu aleyhi vesellemin hayatını anlattığı “Sonsuz Nur”adlı eseriyle ilgilendiler. Hocaefendi ve Hizmet Hareketini konu alan kitapların yanı sıra 2009 yılında vefat eden Merhum Ferid el-Ensârî’nin,“Süvari’nin Dönüşü”, “Er Oğlu Erler”ve “Son Süvari” adlıkitapları da çok satılanlar arasında yer aldı.

Şubat Ayının Yazarı “Muhterem Fethullah Gülen” 
Kazablanka Kitap Fuarında stanttan yapılan satışların yanı sıra fuar anında ve sonrasında ülkenin önde gelen kitabevleriyle gerçekleştirilen satış, dağıtım ve pazarlama anlaşmalarının da ciddi bir yekun oluşturduğunu ifade eden Dar al-Nile Yöneticisi Şükrü Şahin, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu sene standımızda önceki yıllara oranla daha fazla kitap sergiledik ancak bu kitaplar fuar bitmeden tükendi. Sonrasındaysa Fas’ın önde gelen kitabevleriyle kitaplarımızın dağıtım ve pazarlaması hususunda verimli görüşmeler yaptık.” 
Hocaefendi’nin kitaplarını yıllardır okuyan ve takip eden birçok Faslının,bu eserlerde kendini belli eden ruh,mana,ihlas, samimiyet ve hoşgörü kavramlarının vücut bulduğu Hizmet Hareketi’ne ve bu hareketin manevi büyüğü Muhterem Hocaefendi’ye son dönemde yapılan ağır itham ve hakaretlerden duydukları üzüntüyü de, fırsat buldukça kendileriyle paylaştığını dile getiren Şahin, Dar al-Nile standını ziyaret eden Faslı bir Milletvekilinin uzun süre kitapları inceledikten sonra Hocaefendi Külliyatını, Hizmet Hareketine dair bazı eserlerive Arapça Risale-i Nur Külliyatını satın aldığını aktardı. Eserleri satın alan Milletvekilinin ifadeleri ise gerçekten manidar: “Fuarda birçok kitap birbirinin tekrarı ve haşiyesi mahiyetinde fakat sizden aldığımız eserlerde orijinal düşünceler ve yeni ufuklar bulunuyor.”

Fuar süresince yaşanan sevindirici gelişmelerden biri de Hocaefendi’nin Şubat ayının yazarı seçilmesiydi. Fas’ın başkenti Rabat‘ta bulunan ve ülkenin en büyük kitapevi olarak kabul edilen Elfiye Yayınevi, Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’yi Şubat ayının yazarı olarak belirledi. Bu sayede Hocaefendi ve Hizmet Hareketine ait Arapçaya çevrilmiş tüm eserler, ay boyunca Elfiye raflarında sergilenme imkânı buldu. 

<< Önceki Haber Hocaefendi'nin eserleri büyük ilgi gördü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER