İlahiyat profesörü Yener Öztürk'ün 'Bir Peygamber Sıfatı İsmet' kitabı çıktı

Peygamber Efendimiz’in Beş Sıfatından Biri Olan İsmet’in (Masumiyet) Anlatıldığı Kıymetli Bir Eser...

İlahiyat profesörü Yener Öztürk'ün 'Bir Peygamber Sıfatı İsmet' kitabı çıktı

Peygamberlerin hepsi gerek sözleri, gerekse hayatları ile bizlere örnek olmuş(yol gösteren) seçkin insanlardır. Masumiyetleri (İsmet) ise en mühim özelliklerinden biridir. Sadece Peygamberlere has olan bu kutsal sıfatın işlendiği“Bir Peygamber Sıfatı İSMET” isimli kitap, uzun yıllar süren titiz bir çalışmanın ardından İlahiyat profesörü Yener Öztürk tarafından hazırlandı.

Peygamberler yüksek ahlak sahibi olmaları, üstün karakterleri, güven veren tutumları ve dürüstlükleri ile dikkat çeken özel insanlardır. Onları diğer insanlardan ayıran bazı özellikleri vardır ve İsmet de bunlardan biridir.İsmet, sadece peygamberlere has bir özellik olup, her türlü günahtan ve hatadan uzak bulunmaları halidir.

Allah’ın, peygamberlere günah işleme fırsatı vermemesinin bazı hikmetleri vardır. Peygamberler Allah ile kul arasında elçilik eden, tebliğ görevi ile insanlar arasında bulunan kişilerdir. Ayrıca Allah’ın emir ve buyruklarıyla ilk muhatap onlardır.  Aldıkları emirleri insanlara olduğu gibi aktarırlar. Eğer peygamberler böyle saydam bir ruh yapısına sahip bulunmasalardı, kendilerine gelen ilahi mesajları geldiği gibi intikal ettirmeye muvaffak olamazlardı.  

Prof. Dr. Yener Öztürk, Bir Peygamber Sıfatı İSMET adlı kitabında konuya ilişkin şöyle diyor: “Yüce Allah, insanlara varolmanın hikmetini, dünya ve içindekilerin anlamını ve ebediyetlere ulaştıracak yolu peygamberlerle göstermiştir. Böylesine önemli maksatlarla görevlendirilen peygamberlerin kendilerine has bazı sıfatları taşıması zaruridir. Tarih boyunca peygamberlerin vasıfları mevzuunda, özellikle ismetleri konusunda yakışıksız yorumlara girenler eksik olmamıştır. Bu kişiler, Kuran-ı Kerim’in peygamberan-ı zişana yönelttiği ikazların ruhunu kavrayamadıklarından, ayetlerde geçen onlarla alakalı ifadeleri genelde yüzeysel ve basit bir yaklaşımla değerlendirmişlerdir. Halbuki peygamberler hakkında Kuran’da kullanılmış olan üslup ve ifadelerin bizler tarafından makam-ı nübüvvete layık bir şekilde ele alınması icap eder.”
Açıklayıcı ve detaylı bir girişin ardından iki ana bölümden oluşan kitabın giriş bölümünde peygamberde bulunması gereken vasıflar ve onlar hakkında caiz olmayan sıfatlar işleniyor. Birinci bölümde, peygamberlerde ismet sıfatının ne anlama geldiği inceleniyor. İkinci bölümde ise Kuran’da Peygamber Efendimiz’e hitaben beyan buyurulan bazı ayetlerin nasıl anlaşılması gerektiği konusu işleniyor. 

Prof. Dr. Yener Öztürk’ün, uzun yıllar süren inceleme ve tahlillerini aktardığı kıymetli eseriBir Peygamber Sıfatı İSMET seçkin kitabevlerinde yerini aldı.

<< Önceki Haber İlahiyat profesörü Yener Öztürk'ün 'Bir Peygamber... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER