Mustafa Yeşil, Antep’te ‘Hizmet’i anlatacak

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, Gaziantep’te ‘Hizmet’i anlatacak

Mustafa Yeşil, Antep’te ‘Hizmet’i anlatacak

Kaynak Kültür Yayın Grubu tarafından 13-14-15 Aralık tarihlerinde Gaziantep’te gerçekleştirilecek Gaziantep Kültür Günleri’nin ilk gününde Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, ‘Dünden Bugüne Hizmet Hareketi’ başlığı altında bir konferans verecek. Program çerçevesinde birbirinden değerli yazar ve akademisyenlerin konuşmalarının yanında sergi, kermes ve imza etkinlikleri de yer alıyor. 

Bir milleti millet yapan ve onu diğerlerinden ayıran en önemli unsurların başında kültürel birikim gelmektedir. Ve aslında bu birikim, hayatın devamı için su gibi ekmek gibi olmazsa olmaz bir husustur. Etkisi uzun zamanda ve daha derinden hissedildiği için çoğu zaman bu mevzu ya es geçiliyor ya da hak ettiği değeri bulamıyor. Ancak Kaynak Kültür Yayın Grubu, hem asıl uğraşı alanını oluşturan kitap ve dergi yayıncılığını üst düzey sorumluluk anlayışıyla gerçekleştirerek hem de son üç yılda başlattığı ‘Kültür Günleri’ etkinlikleriyle insanımızın zaten var olan kültürel alt yapısını canlandırarak ve dahi bu yapının edilgenden etkene doğru evrilmesine katkıda bulunarak çok büyük bir misyonun öncülüğünü yapıyor. 

Kültür yolculuğunda yeni adres Gaziantep

Anadolu’nun dört bir yanına yapılan kültür yolculuğunun bu seferki durağı Güneydoğu’nun incisi Gaziantep. Kaynak Kültür Yayın Grubu, Gaziantep Eğitimciler Derneği ve Hürmet Dostluk ve Dayanışma Derneği’nin birlikte düzenlediği ‘Gaziantep Kültür Günleri’, 13-14-15 Aralık tarihlerinde Şehit Kamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Ressam Yazdani, eski Mekke-Medine fotoğrafları, Kur’an-ı Kerim, Gençliğe Kurulan Tuzaklar, Gönülden Yansımalar, Kutsal Emanetler sergileri, yöresel tatların ön plana çıkarılacağı kermes ve okur-yazar buluşmaları ile renklenecek Gaziantep Kültür Günleri’nde Anteplilere hitap edecek yazar ve akademisyenler, konuşmalarının ardından okurlarla bir araya gelerek onlarla hem sohbet edecek hem de kitaplarını imzalayacaklar. Üç gün boyunca verilecek konferansların konu başlıkları ise şöyle: 13 Aralık Cuma; ‘Dünden Bugüne Hizmet Anlayışı’ Mustafa Yeşil, 14 Aralık Cumartesi; ‘Namazı Anlayarak Kılmak’ Prof. Dr. Davut Aydüz, ‘Sahabe Mesleği’ Dr. Ergün Çapan, ‘Gönüllüler Hareketi’ Naci Tosun, 15 Aralık Pazar; Risale-i Nuru Okuma ve Anlama’ Seyit Nurfethi Erkal, ‘İman, Kulluk ve Aksiyon’ Ali Demirel

Peygamber Yolu’nun izini süren paneller 

Gaziantep Kültür Günleri’nin ikinci ve üçüncü günlerinde Yeni Ümit ve Hira Dergileri’nin himayesinde yapılacak paneller de var. İki sene önce yine Antep’te ve aynı mekânda gerçekleştirilen Uluslararası Peygamber Yolu Sempozyumu’nu organize eden Yeni Ümit ve Hira Dergileri öncülüğünde yapılacak panellerin ilkinde ‘İslam’da Aile’, ikincisinde de ‘Farklı Seslerin Ahengi’ temaları üzerinde durulacak. Hira Dergisi’nin düzenleyeceği ‘Farklı Seslerin Ahengi’ konulu panele, Prof. Dr. Süleyman Aşrati (Vahran Üniversitesi Öğretim Üyesi, Cezayir), Prof. Dr. İshak Sadallah El-Gamidi (İmam Muhammed Üniversitesi Öğretim Üyesi, Riyad, Suudi Arabistan), Prof. Dr. Said Buyezri (Mevlud Muammari Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi, Cezayir) ve Dr. Mecdi Said (Nature Arabic Dergisi Genel yayın yönetmeni, Kahire, Mısır) gibi alanında söz sahibi isimler de iştirak ediyor. 


<< Önceki Haber Mustafa Yeşil, Antep’te ‘Hizmet’i anlatacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER