Necdet Kökeş, çarpıcı bir itirafta bulundu

'Çok çalıştım, çok kazandım ama ileriyi göremedim...'

Necdet Kökeş, çarpıcı bir itirafta bulundu

‘Battal Gazi’nin Oğlu’, ‘Kılıç Aslan’,  ‘Hakanlar Çarpışıyor’ gibi pek çok filmde rol alan emektar oyuncu Necdet Kökeş, bir itirafta bulundu. Çalıştığı dönemde çok para kazandığını belirten 70 yaşındaki Kökeş, “İleriyi göremedim. Birikimlerimi değerlendirmedim, hata benim. Vefalı insanlar sayesinde idare ediyoruz.” diyor.

Yeşilçam’ın emektar oyuncuları ilerleyen yaşlarında çektikleri sıkıntılarla gündeme gelir hep. Huzurevinde kalanlar, ekonomik sıkıntı çekenler ve hatta sokakta yaşayanlar. Yakınılan şey de ellerinde olanlara sahip çıkamamalarıdır genelde. Şimdilerde ekonomik sıkıntı çeken emektar oyunculardan biri de 70 yaşındaki Necdet Kökeş. ‘Battal Gazi’nin Oğlu’, ‘Kılıç Aslan’, ‘Hakanlar Çarpışıyor’, ‘Bak Yeşil Yeşil’ filmlerinin unutulmaz oyuncusu Kökeş, yapımcı ve yönetmenlerin artık yüzünün eskidiğini söylediklerini anlatıyor. Kendisine rol verilmediğini dile getiren Kökeş, sinemadan zorla emekli edildiklerini belirtiyor. Cüneyt Arkın, Türkan Şoray, Ayhan Işık, Fatma Girik ve Kadir İnanır gibi birçok usta oyuncuyla çalışma imkanı bulan Kökeş, bir de itirafta bulunuyor. Çok çalıştığına ve çok para kazandığına dikkat çeken emektar oyuncu, “İleriyi göremedim. Birikimlerimi değerlendirmedim, hata benim. Vefalı insanlar sayesinde idare ediyoruz.” diyor. Telif haklarının verilmemesinden yakınan Kökeş, “İnsanlar mütevazı olduğu müddetçe ayakta durur. Gençler birikimlerini değerlendirsinler, tutumlu olsunlar. Geleceklerini düşünsünler. Çevresine yardımcı olsunlar.” cümleleriyle gençlere tavsiyelerde bulunuyor.

Battal Gazi filmlerinin Zıpzıp’ı, Cüneyt Arkın’lı avantür filmlerin vazgeçilmez oyuncusu olarak tanınan Necdet Kökeş, Türk sinemasının yüzlerce filminde rol almış. 1962’de ‘Leyla ile Mecnun’ filmiyle oyunculuğa başlayan Kökeş, 1964’te Türkan Şoray ile ‘Yılların Ardından’ filminde oynamış. 1970’te ‘Küçük Hanımın Şoförü’ filminde Ayhan Işık ile kamera karşısına geçen Kökeş, 1972’de ‘Battal Gazi’nin İntikamı’ ile Cüneyt Arkın’ın filmlerinde boy göstermiş. Son filmi ise Kadir İnanır ile ‘Son Cellat’ olmuş. Türk sinemasından birçok usta sanatçıyla çalışma imkanı bulan Kökeş, “Set arasında Fatma abla ile maç yapardık. Kamera arkası, kamera önü diye iki takım kurardık. Fatma abla santrfor oynardı ve bol bol gol atardı.” ifadeleriyle Fatma Girik anısını anlatıyor. Ayhan Işık’ın iş disiplinine hayran kaldığını belirten Kökeş, şöyle devam ediyor: “Ayhan abi sete her sabah 25 dakika erkenden gelirdi. Yani ışıkçıdan bile önce geliyordu. Sabah 7.30’dan gece 24.00’e kadar ona oyun sırası gelmedi. Asistan Ayhan abiye özür dileyerek sıra gelmediğini söyledi. Ayhan abi, çocuklar özür dilemenizi kabul etmiyorum. Ben bu şirkete 25 gün çalışmaya söz verdim. İster gece yarısı çalıştırırsınız ister sabaha kadar bekletirsiniz, ister hiç çalıştırmazsınız. Ben bu işi kabul etmişsem iş bitmiştir. Özür dilemenize gerek yok.”

Yeni jenerasyon bizimle çalışmıyor

Yeşilçam’ın kötü adamlarının sıcakkanlı insanlar olduklarını belirten Kökeş, “Erol Taş, Kazım Kartal gibi usta sanatçılar filmde göründükleri gibi değil, yardımsever iyi kalpli insanlardı. Karakterlerinin tezadı olarak kötü rollerde oynadılar. Rollerini de hakkıyla yaparlardı.” diyor. Dizi ve filmlerde rol almak istemesine rağmen kendisine iş verilmediğini söyleyen Kökeş, “Yeni jenerasyon bizimle çalışmıyor, yüzümüz eskimiş, filmlerimiz kanallarda çok oynuyormuş, yaşlandığımızı söylüyorlar. Sanki kendileri yaşlanmayacaklar. Dünyanın dört bir tarafından gelen insanlar ekranlarda bizleri görmek istiyor. Bizi zorla emekli ettiler. Yine de işleri güçleri rast gitsin.” diye konuşuyor.
<< Önceki Haber Necdet Kökeş, çarpıcı bir itirafta bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER