Osman Güner’in “Sünnetin Gölgesinde” kitabı çıktı!

Sünnet-i Seniyye’nin aydınlığında medeniyetler kurmuş ve insanlığın hayrına gelişmeler kaydetmiş bir medeniyetin torunları için eşsiz bir kaynak...

Osman Güner’in “Sünnetin Gölgesinde” kitabı çıktı!

İlahiyat profesörü Osman Güner’in kaleme aldığı “Sünnetin Gölgesinde” kitabı, Peygamberimiz zamanında yaşanan sünnetin ne olduğu konusuna eğildiği gibi, üzerinden asırlar geçmiş olduğu öne sürülerek Sünnet-i Seniyye hakkında bilinçli olarak ortaya atılan şüphelere de değiniyor. 

Peygamber Efendimiz’in hayatı boyunca izlediği yolu, hayat tarzını, dünya görüşünü, hayatı yönetip yönlendirmede esas aldığı prensipler birliğini ifade eden Sünnet-i Seniyye, O'nun bize mukaddes bir emanetidir. Prof. Dr. Osman Güner’in hazırladığı, Işık Yayınları tarafından basılan Sünnetin Gölgesinde isimli kitapta bu mukaddes emanetin önemi geniş bir perspektiften okuyucuya sunulmaktadır. 

Geçmişte ve Günümüzde Sünnet-i Seniyye’nin Önemi

Hadisler ışığında çocuk terbiyesinden, Sünnet-i Seniyye ekseninde fakirliğin çözüm yollarına; günümüzün büyük felaketi israftan, ilme ve ilim adamlarına saygıya kadar birçok konunun işlendiği kitap üç ana bölümden oluşuyor. 

Sünnet-i Seniyye’yi, günümüz İslam aleminin kronikleşmiş problemlerini çözmede temel bir referans olarak gören fakat son yıllarda Müslümanlarca ihmal edildiğinden bahseden Prof. Dr. Osman Güner, kitabı Sünnetin Gölgesinde’de şöyle diyor:

 “Sünnet asla hayali bir medeniyet naziresi değildir. O, yaşanmış, esasları belirlenmiş, onun rehberliğinde yol alan birçok milletin kendini keşfetmesinin amili olmuş, ilahi lütfun bir eseridir. Allah Resulü tarafından çeyrek asırlık bir zaman diliminde, onun rehberliğine sarılan Arap toplumunu şaha kaldırmış, Selçuklu’yu ilim ve medeniyette zirveye taşımış, Osmanlı toplumunu asırlarca milletler ve kültürler arası muvazenede başarıdan başarıya koşturmuş, dünyayı aydınlatan fikir ve gönül erlerini insanlığın yüz akı olarak sunmuş, büyük ve yüce bir medeniyet iksiridir. Günümüz Müslüman toplumlarına düşen, geçmişin bu parlak ve güven veren şahitliği karşısında sadece övünmek ve geçmişle avunmak değil; sünnetin asrı okumamızı sağlayacak cihanşümul mesajlarına kulak vermek, hayatımızı yeniden şekillendirmesine imkan tanımak ve ona olan bağlılığımızı bir kez daha göstermektir.”

Sünneti doğru okumak ve yaşamak isteyen tüm Müslümanlara ışık tutacak olan Sünnetin Gölgesinde, seçkin kitap evlerinde okuyucularını bekliyor.

<< Önceki Haber Osman Güner’in “Sünnetin Gölgesinde” kitabı çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER