Risale-i Nurlara devlet tekeline tepkiler çığ gibi

Hükümetin, Risale-i Nurların basımını tekeline almak istemesine okurlar da tepki gösteriyor.

Risale-i Nurlara devlet tekeline tepkiler çığ gibi

Milletvekillerini e-mail yağmuruna tutan okurlar ortak yazdıkları mesajda, “Hiç kimse, bu eserlerin inançlarımıza ve hukuka aykırı olarak bir inhisarcılığa hapsedilmesine yol açmanın millet ve tarih önündeki ağır vebal ve sorumluluğunu taşıyamaz.” diyor.

Risale-i Nur basımını devletleştirme girişimine tepki gösteren okurlar, Meclis ve milletvekillerini mesaj yağmuruna tuttu. Genel Kurul’da görüşülen düzenlemenin geçmesini istemeyen okurlar, vekillere “Hiç kimse, bu eserlerin inançlarımıza ve hukuka aykırı olarak bir inhisarcılığa hapsedilmesine yol açmanın millet ve tarih önündeki ağır vebal ve sorumluluğunu taşıyamaz.” uyarısı yapıyor.

Risale-i Nurların, devlet tekeline alınmasını istemeyen vatandaşlar, bu konudaki demokratik haklarını kullanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Risale-i Nurların basımı için yayınevlerine bandrol vermemesi ile başlayan ve hükümetin Risaleleri tekeline alma girişimi ile süren süreç endişeyle izleniyor. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldüğü günlerde de tepkilerini komisyon üyesi vekillere ileten vatandaşlar şimdi de tüm milletvekillerine tepki e-mail'i gönderiyor.

Tepki mesajları konusunda öncülük eden vatandaşlardan Hayati Binler, iktidar ve muhalefetten bütün parlamenterlere gönderilmek amacıyla düzenlemenin yanlış olduğunu belirten mesaj kaleme aldı. Mesaj metni kısa sürede yayılarak geniş bir ağa ulaştı. Türkiye'nin her yerinden vekillerin posta kutularına binlerce mail atıldı. Konu ile ilgili konuşan Hayati Binler, milletvekillerinden şimdiye kadar bir cevap alamadıklarını ancak onların konunun önemini anlamalarını sağlamak üzere bu çalışmayı başlattıklarını ifade etti. Binler, genel kurul boyunca mail trafiğini sürdüreceklerini, amaçlarının milletin vekili olan insanlara, milletin rahatsızlığını iletmek olduğunu söyledi.

"BU DÜZENLEMEYE GEÇİT VERMEYİN"

‘Sayın milletvekilimiz' diye başlayan ve milletvekillerine gönderilen mesaj şöyle: "Risale-i Nur eserlerinin basım ve yayınına Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca uygulanmaya başlanan bandrol engeliyle girilen süreç, eserlerin devlet tekeline geçmesi gibi bir mecraya sürüklenmiştir. Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen tasarıyla, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda yapılan düzenleme yasalaşırsa, başta Risale-i Nur olmak üzere, memleket kültürü açısından önemi haiz bütün eserler kamulaştırılacak ve yayımlanması inisiyatifi Bakanlar Kurulu'na bırakılacaktır. Bunun sonucunun nereye varacağını hiç kimse kestiremez.

Konuyla doğrudan ilgili kişi, kurum ve yayın organları tarafından delillere dayalı olarak yapılan bilgilendirme ve açıklamalara ve bu çerçevede kamuoyundan yükselen çağrılara rağmen, söz konusu düzenlemenin komisyondan geçmesi üzüntüyle karşılanmıştır. Genel Kurul aşamasında sizden, torba kanundaki bu maddeye geçit vermemenizi bekliyor ve önemle hatırlatıyoruz ki, hiç kimse, bu eserlerin inançlarımıza ve hukuka aykırı olarak bir inhisarcılığa hapsedilmesine yol açmanın millet ve tarih önündeki ağır vebal ve sorumluluğunu taşıyamaz."
<< Önceki Haber Risale-i Nurlara devlet tekeline tepkiler çığ gibi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER