Kur'an kursundaki facianın sebebi belli oldu

6 çocuğun yanarak can verdiği facianın sebebi belli oldu.

Kur'an kursundaki facianın sebebi belli oldu

6 çocuğun yanarak can verdiği facianın altından elektrikli ısıtıcının kablosu çıktı. Yapılan incelemeye göre, kaloriferlerin yetersiz kalması üzerine çocukların geceleri elektrikli ısıtıcı yaktıkları belirlendi. Olay günü de halı altından geçirilen yıpranmış kablonun ısınarak kısa devre yaptığı ve halıyı tutuşturup faciaya yol açtığı tespit edildi.

Diyarbakır'da müftülüğe ait Kur'an kursunda çıkan yangında 6 çocuğun hayatını kaybetmesi yürekleri dağladı. Kulp ilçesi Karaağaç Mahallesi'nde önceki gün yaşanan faciada yaşları 15 ile 16 arasında değişen Serhat Sancar, Suat Çankaya, Şahin Kahraman, Mehmet Bingöl, Sabahattin Altın, Muhammed Bayka hayatını kaybederken, 6 çocuk da yaralı kurtuldu. Yangınla ilgili savcılık ve jandarma tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Yapılan ilk incelemede, yangına kaloriferlerin yetersiz kalması üzerine çocukların geceleri yaktıkları elektrikli ısıtıcının kablosunun sebep olduğu belirlendi. Alınan bilgilere göre, facianın yaşandığı gün ısıtıcının halı altından geçirilen yıpranmış kablosu aşırı ısınarak kısa devre yaptı. Çocukların uykuda olduğu sırada halı tutuştu. Alevlerin bir anda odayı sarması üzerine öğrenciler büyük panik yaşadı. Çocuklar, alevlerin oda kapısının etrafını sarması üzerine balkondan çıkmak istedi. Ancak alev alıp eriyen balkon kapısını geçemeyen 5 çocuk burada üst üste can verdi. Bir öğrenci de ağır yaralı halde haber vermek için gittiği köyde hayatını kaybetti.

KURSTA 20 ÖĞRENCİ YATILI KALIYORDU

Olayın ardından başlatılan soruşturmada Kulp Müftülüğü'ne ait olmasına rağmen Kur'an kursunda kadrolu görevlinin bulunmadığı ve kursta fahri imamların ders verdiği de ortaya çıktı. Kursta başta Karaağaç Mahallesi olmak üzere çevre ilçe ve köylerden gelen yaklaşık 60 öğrencinin eğitim aldığı ve bunlardan 20 öğrencinin yatılı olarak kurs binasında kaldığı belirtildi. Yine kurs binasının alt katının taziye evi olarak kullanıldığı tespit edildi.

Kurs öğrencilerinden ilkokula gidenlerin eğitimlerine Karaağaç Mahallesi İlkokulu'nda, orta ve lise öğrencilerinin taşımalı eğitimle ilçe merkezindeki okullarda okudukları, bazı öğrencilerin de açık liseye devam ettiği, diğerlerinin ise okulu bıraktığı kaydedildi. İki hafta önce de kursta küçük bir yangın çıktığı ve yurttakilerin söndürdüğü, itfaiye ya da ilgili kurumlara bildirilmediği öğrenildi.

Çocukların kimliğini DNA testi belirleyecek

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ederken, yanarak ölen 6 çocuğun kimlikleri yapılan ilk otopside belirlenemedi. Bunun üzerine savcılık, DNA analizi istedi. 6 öğrencinin cesedi, ailelerinden numuneler alınıp Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Malatya'dan gelecek DNA analizinden sonra çocukların cenazelerinin ailelerine teslim edileceği öğrenildi.
<< Önceki Haber Kur'an kursundaki facianın sebebi belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER