Küresel doktorlardan sağlık çalışanlarına hipnoz eğitimi


Küresel Doktorlar Erzurum Şubesi tarafından Palandöken Dağı'ndaki bir otelde hekim, eczacı ve sağlık çalışanlarına yönelik 'Hipnoz eğitimi' düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim dalı öğretim üyelerinden Yar. Doç. Dr. Kenan Taştan, Polat Renaissance Otel'de teorik ve uygulamalı hipnoz eğitimi vermeye başladı. 2 gün süreli hipnotik eğitime hekim, eczacı, hemşire ve diğer sağlık çalışanları katıldı. Yar. Doç. Dr. Taştan, 'bilinç ve bilinçaltının özellikleri, hipnozun kullanım alanları, hipnoz hakkında doğru bilinen yanlışları' teorik olarak anlattı. Ardından ise uygulamalı olarak katılımcılara, 'Vaka üzerinde hipnoz uygulaması ve hipnozun püf noktaları, klasik ve hızlı hipnoz uygulamalarını' katılımcılar üzerinde uyguladı. Yar. Doç. Dr. Taştan, hipnozun bilinçli bir şekilde tıpta kullanım alanının genişletilmesinin gerektiğini belirtti.

'ULUSLARARASI ÇALIŞIYORUZ'

Küresel Doktorlar Derneği adına konuşan Doktor Hilmi Ağdaş, sevgi, saygı ve gönül ilkeleri üzerine uluslararası ve ulusal çapta sağlık ve eğitim çalışmaları sunduklarını söyledi. Ağdaş, Küresel Doktorların Türkiye'nin marka değerleri arasında yer aldığını ifade etti. Dernek olarak, ülke içinde ve yabancı ülkelerde sağlık taramaları, eğitim faaliyetlerinin yanı sıra sosyal aktiviteler düzenlediklerine de dikkat çeken doktor Ağdaş, "Gönüllü hekim arkadaşlarımızla Ulusal ve uluslar arası olarak sağlık çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Sağlık taramaları, eğitim programları, sempozyum ve seminerlerin yanı sıra farkındalık oluşturacak sosyal etkinlikler düzenlemekteyiz." dedi. Ağdaş ayrıca, sağlık camiasının akademik gelişimi için bilimsel etkinlikler de düzenlediklerini sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Küresel doktorlardan sağlık çalışanlarına hipnoz eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER