Kurs merkezine 'pardon' dedirten Çevik Kuvvet'li silahlı baskın


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında polis, Kayseri'de bazı adreslere baskın yaptı. Bunlardan biri ise resmi prosedürünü tamamlayarak kapanan işçi derneğinin eski iş yeri binası oldu. Ancak binada mesleki eğitim kursu veren başka bir şirket bulunduğu ortaya çıktı. Polisler ve Çevik Kuvvet ekibi, silahlarla geldiği baskını tutanakla sonlandırdı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 'usulsüz dinleme' soruşturması kapsamında sabah saatlerinde Ankara merkezli 10'u aşkın ilde operasyon başlatıldı, 30 şüpheli gözaltına alındı. Usulsüz dinleme adıyla yapılan soruşturmanın Kayseri ayağında iki dernek ve bir emekli profesörün Erciyes Teknopark'taki ofisinde arama için baskın yaptı. 3 kişi gözaltına alındı.

Bu arada polis, kapatılan derneğin eski iş yerine de baskın düzenledi. İş yerindekiler şaşkınlık yaşadı. Soruşturmada adı geçen derneğin, Kayseri Valiliği İl Dernekler Müdürlüğüne müracaatta bulunduğu ve resmi işlemlerini tamamladıktan sonra kapandığı ortaya çıktı. Dernek yetkililerinin, İl Dernekler Müdürlüğü'nün derneğin bütün evraklarını inceledikten sonra, herhangi bir borç, yaptığı işlemlerle ilgili evraklarda eksiklik, usulsüzlük görmemesi üzerine kapatma taleplerini kabul ettiği öğrenildi. Polise de resmi süreçte derneğin kapatılmasıyla ilgili bilgi verildiği ve buna karşın derneğin eski binasına baskın yapıldığı anlaşıldı.

Mesleki kurs merkezine gelerek burada resmi işlemlerle ilgili tutanak tutan polis, binadan ayrıldı. Binaya 8 kadar Çevik Kuvvet polisinin ellerinde silahlarla birlikte Terörle Mücadele Şubesi ve Asayiş ekipleriyle gelmeleri dikkat çekti.

Binada bakanlık izniyle faaliyet gösteren mesleki kurs merkezinin işsiz gençlere meslek edinmeleri için çeşitli branşlarda kurs verdiği ve kurs sonrasında farklı sektörlerde iş sahibi olmalarına imkan tanıdığı belirtildi.Kurs-merkezine-pardon-dedirten-Cevik-Kuvvetli-silahli-baskin-1982978.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Kurs merkezine 'pardon' dedirten Çevik Kuvvet'li silahlı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER