Kurtarma olaylarında gönüllü desteği

Kurtarma olaylarında gönüllü desteği

Terme'de yeni kurulan Terme Arama Kurtarma Derneği eğitim toplantılarına başladı. Kurtarma ve ilk yardım olaylarına gönüllü olarak destek vermek isteyen gönüllülerden oluşan ekip, can kurtarma olayları için mücadele edecek.

Boğulma, kaybolma, doğal afet gibi birçok olayda resmi kuruluşlara ve arama ekiplerine gönüllü destek verecek ekip çalışmalarına başladı. Dernek etrafında birleşen gönüllüler, eğitim çalışmalarına başladı.

Dernek üyeleri okullarda ve sivil halka eğitim verirken kullanacağı CPR (kalp ve akciğer canlandırma) ilk yardım mankenini Fransa Atatürk Kültür Derneği Başkanı Fatin Koç, Dernek Başkanı Osman Çalışkan'a teslim etti.

Terme Arama Kurtarma Derneği'ne CPR mankenini bağışlayan Koç, "Dernek Başkanı Osman Çalışkan ve üyeleri benim ziyaretime ilk geldiklerinde okullarda, sivil toplum kuruluşlarına ve halka, kaza anında, boğulmalarda ilk müdahalenin nasıl yapılacağı hakkında eğitim vereceklerini dile getirdiler. Ben de kendilerine halkımızın böyle bir eğitime ihtiyacı olduğunu belirttim. Kısa bir süre önce oğlumu elim bir kazada genç yaşta kaybettim. Kaza anında ambulans gelene kadar hiçbir şey yapamadık. Belki ilk yardımı bilmiş olsaydım 112 acil servis gelene kadar oğlum için bir şeyler yapabilirdim. İşte o zaman anladım ki erken ve bilinçli müdahale hayat kurtarabiliyor. Bu nedenle dernek başkanımız Osman Çalışkan'a derneğimiz için ne yapabileceğimi sorduğumda onlar da bana bu ilk yardım eğitiminin verilebilmesi için CPR cihazına ihtiyaçlarının olduğunu bu cihaz olduğu zaman insanlara daha rahat ve bilinçli bir eğitim verebileceklerini söylediler. Ben de bu derneğe böyle önemli cihazın bağışlanmasını uygun gördüm. Cihazımızın Termemize ve halkımıza hayırlı olmasını dilerim." dedi.

Terme Arama Kurtarma Dernek Başkanı Osman Çalışkan da "Bu cihazın sadece derneğimizin değil tüm insanların ihtiyacı var. Derneğimizin bunun yanında birçok cihazı eksik. Duyarlı insanların olması çok önemli. Böyle bir cihazı hem derneğimize hem de Termemize kazandırdığından dolayı kendisine teşekkür eder, her iş adamının da böyle duyarlı olmasını dilerim." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Kurtarma olaylarında gönüllü desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER