Göreme Milli Parkı'nda mimari ve peyzaj tasarım projesi başlayacak

Göreme Milli Parkı'nda mimari ve peyzaj tasarım projesi başlayacak

Göreme Milli Parkı'nda yer alan manzara, seyir terası, kapatılacak yollar ve yürüyüş güzergahlarının mimari ve peyzaj tasarımı projesinin tanıtım toplantısı Nevşehir'in Uçhisar beldesine bulunan bir otelde yapıldı.

Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 8. Bölge Müdürlüğü ile Nevşehir Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Göreme Milli Parkı'nda yer alan manzara seyir terası, kapatılacak yollar ve yürüyüş güzergahlarının mimari ve peyzaj tasarımı projesi başlatıldı.

Proje ile Göreme Tarihi Milli Parkı'nın doğal, kültürel, tarihi, arkeolojik ve jeomorfolojik kaynak değerlerinin korunması ve mevcut turizm faaliyetlerinin koruma, kullanma dengesi içinde devamlılığını ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amaçlanıyor.

Tanıtım toplantısına Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman, kaymakamlar, belediye başkanları ve ilgililer katıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman, sorumluluk alanlarında olan Kapadokya'daki seyir terası ve vadilerdeki yürüyüş alan yapılması için ihale yapıldığını ve toplantıda ihalelerdeki eksikliklerin görüşüleceğini söyledi.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ise Göreme Milli Parkı içerisinde düzenlenmesi düşünülen bir takım planların gözden geçirilmesi sonrasında nihai karar ve uygulama aşamasına geçilmesi için önemli bir toplantı olacağını ifade etti.

Yapılan çalışmalar sonrasında bölge mimarisine uygun bir şekilde uygulamaya geçeceklerini kaydeden Ceylan "Buradaki siz değerli katılımcıların bir görevi var. Burada bizim atacağımız ilk adıma sizlerin katkıları çok önemli. Sizlerin yönlendirmesi ve önümüzde ne tür çalışmaların yapılması konusunda değerli katkılarınızı burada esirgemeyeceğinize inanıyorum. İnşallah verimli bir çalışma sonrasında uygulamaya önümüzdeki yıl içerisinde geçilmesi planlanıyor." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Göreme Milli Parkı'nda mimari ve peyzaj tasarım projesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER